Öyle ki Tarihi Kentler Birliği’nden bir yıl içerisinde önce Nasrullah Meydanı Kentsel Tasarım Projesiyle Proje Ödülü’ne layık görülen Başkan Babaş, Bakırcılar Çarşısı ve 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma projeleriyle ise Süreklilik Ödülü’nün sahibi oldu.
Bu projelerin yansıra Kastamonu’nun zengin tarihi ve kültürüne bakış açısını da değiştiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’nun Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasında ise büyük bir paya sahip.
YENİ HEDEFİMİZ DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNE GİRMEK
Özellikle son üç yılda yaklaşık 40 milyon TL’lik bir kaynağı kültürel projelere ayıran ve Kastamonu’nun sembol konaklarında, meydanlarında ve çarşılarında gerçekleştirdiği çalışmalarla tarihin ihtişamını gün yüzüne çıkartan Başkan Babaş, Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının Kastamonu için tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Hedefin Dünya Kültür Miras Listesi olduğunun da altını çizen Başkan Babaş, “Çalıştığınız zaman mutlaka şehrinize kazanım sağlıyorsunuz. 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamız tarihimize ve kültürümüze verdiğimiz değerden kaynaklanmaktadır. İnşallah önümüzdeki süreçte Dünya Kültür Miras Listesi’ne de Kastamonumuzun adını yazdırmayı başaracağız” diye konuştu.
Kastamonu’nun geleceği için tarihine sarılması gerektiğini de ifade eden Başkan Babaş, 900 yıllık Türk Yurdu olan Kastamonu’nun eşsiz tarihi ve değerlerine sahip çıkması noktasında Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını hak ettiğini vurguladı. Başkan Babaş, “Kastamonu’muzun son 15 yılda hak ettiği değeri bulması ve birçok kazanıma sahip olmasında ilimizin daima yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve tüm bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kastamonumuzun Türk Dünyası Kültür Başkenti olması adına Kazakistan’ın Türkistan şehrinde gerçekleştirilen TÜRKSOY 35’inci Daimi Konseyi toplantısında Türkiye’nin adayı olarak Kastamonu’yu öneren Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
KASTAMONU’YU SADECE TÜRK DÜNYASINA DEĞİL, TÜM DÜNYA’YA DUYURACAĞIZ
Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak 2018 yılını çok aktif geçireceklerinin de altını çizen Başkan Babaş, Kastamonu’nun tüm değerlerini sadece Türk Dünyası’na değil tüm dünyaya tanıtacaklarını belirtti.
Kastamonu’da mimari mirasın en gözde ve büyük eserlerinin onardıklarına sözlerine ekleyen Başkan Babaş, “Bu kapsamda Şeyhoğlu Konağı, Hüma Hatun Konağı, Aktekke Konağı, Aycılar Konağı, Ahmet Kaptan Konağı, Atabey Konağı, Çatlakoğlu Konağı, Koçoğlu Konağı, Mazlumcuoğlu Konağı gibi sadece Kastamonu’nun değil ülkemizin gözde eserlerini restore ettik. Yine Nasrullah Meydanımızın ilk etap projesini bitirdik ve tarihi meydanımızı hak ettiği görünüme kavuşturduk. Bugün 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma ve Bakırcılar Çarşısı Cephe iyileştirme projelerimiz kapsamında 193 binanın cephe iyileştirmesini tamamlayacağız. Kastamonumuz tarihi bir gelişim ve dönüşüm içerisindedir. Bu bağlamda bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dünya kentleriyle yarışacak bir il olacağımıza gönülden inanıyorum. Büyük bir birliktelikle çıktığımız yolda ciddi kazanımlar elde ediyoruz.” dedi.
Yorum Yazın