“Güçlü Yürekler, Minik Kanatlar” sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında özel hava şirketleri Orhan Ünsal Hava Parkında deprem kahramanı çocuklar için bir araya geldi. Sportif uçaklarla Ankara semalarında havalanan çocuklar yine Orhan Ünsal hava parkında onlarca etkinlikle unutulmaz bir gün yaşadı.
MODEL UÇAK DENEYİMİNDEN, UÇUŞ ETKİNLİĞİNE KADAR DOLU DOLU PROGRAM
11 ili derinden etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından birçok çocuk felaketin izleriyle kaldı. Orhan Ünsal Hava Parkı ev sahipliğinde depremzede çocuklara yönelik “Güçlü Yürekler Minik Kanatlar” havacılık etkinliği düzenlendi. Söz konusu etkinlikte çocuklar model uçak sürüşü deneyimlemenin yanı sıra eğitim uçaklarında havada süzülme fırsatı yakaladı. Türk Hava Kurumu (THK) gibi birçok havacılık kuruluşunun bulunduğu etkinlikte 200 depremzede çocukla temas kuruldu. Toplanma alanında yüz boyama, maket uçak yapımı gibi faaliyetler yapılırken havacılık kuruluşları heyecanlı çocuklarla uçaklar hakkında sohbet etti. Etkinliğin kapalı alanında ise Mustafa Kemal Atatürk’ün “98. Yılında Atatürk ve Türk Hava Kurumu” isimli sergi si misafirler tarafından izlendi.
ORHAN ÜNSAL: BU ÇOCUKLAR UMARIM BİRGÜN GELECEĞİMİZİN PİLOTLARI OLURLAR
Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Başkanı ve Orhan Ünsal Hava Parkı Kurucusu Orhan Ünsal burada yaptığı konuşmasında havacılığın bir tutku olduğunu dile getirerek, “Bugün Orhan Ünsal Hava Parkı için çok özel bir gün. Bugün çok mutlu ve heyecanlıyız. Ülkemiz 6 Şubat'ta çok büyük bir deprem felaketi yaşadı. Bu felakette birçok canı kaybettik. Birçok insanımız hem fiziksel hem psikolojik olarak yaralandı. Enkazların altından kimi çocuklar yaralı kurtuldu. Depremi yaşayarak çok büyük bir travma yaşadılar. İstedik ki, bugün bu çocuklarımızı biraz olsun mutlu edelim. Acılarını hafifletelim istedik. Burada çocuklar hem havacılığı tanıyacaklar hem de uçacaklar ve eğlenecekler. Belki ilk defa uçuş keyfini yaşayacaklar. Umarım bir gün geleceğimizin havacıları ve pilotları bu çocuklarımızın arasından çıkacak.” dedi.
AMATÖR VE SPORTİF HAVACILIK DEVLET DESTEĞİ BEKLİYOR
Ülke genelinde sportif ve amatör havacılığın gelişmesi için devlet teşvikinin gerekliliğinden bahseden Ünsal, “Türkiye'de özellikle savunma sanayide askeri havacılık alanında havacılığımız önemli mesafeler katetti. Çok büyük başarılara imza attı. SİHA (insansız silahlı hava aracı), İHA (insansız hava aracı), savaş uçakları yapıldı. Ancak sivil havacılığımızın da gelişmesi gerektiğini burada vurgulamak istiyorum. Özellikle sivil ve küçük uçaklar konusunda artık Türkiye'nin de belli adımlar atması gerekiyor. Burada özellikle devletimizin havacılık alanındaki kurumlarına seslenmek istiyorum. Türkiye'de amatör ve sportif havacılığın gelişmesi için ilerleme kat edilmesi isteniyorsa mutlaka bize destek olmalılar.” ifadelerine yer verdi.
ÖZEL HAVA PARKLARINI TÜRKİYE’NİN HER YERİNE YAPMAYI PLANLIYORUZ
Başkan Ünsal, arazi tahsisi konusunda milli emlağın destek vermesini talep ederek, “Hava parkı yapma konusunda iş insanlarımızın katkısı çoktur. Bizler kendi imkanlarımızla sağladık. Hava parklarının ülkenin dört bir tarafına yayılması gerektiğini buradan vurgulamak istiyorum. Türkiye'de havacılığın artık bir çıkış noktasına gelmesi gerek. Biz elimizi taşın altına koyduk. Devletimizin de bize destek vermesini özellikle talep ediyoruz. Özellikle arazi tahsisi konusunda milli emlak destek verirse bizler de havacılık gönüllüsü iş insanları olarak hava parklarını Türkiye'nin her tarafına yapacağız.” diye konuştu.
Emekli ve çalışan tüm havacılarla amatör ve sportif havacılığın gelişmesi için gayret gösterdiklerini paylaşan Ünsal, savunma ve askeri alandaki başarıyı sivil havacılıkta da görmeyi talep etti. Başkan Orhan Ünsal, havacılığın temelinde sportif ve amatör havacılığın yer aldığını konuştu.
SEHER ORTATATLI: KÜÇÜK PROJEMİZ GÜÇLÜ YÜREKLERLE BÜYÜDÜ
Meteoroloji Eğitmeni Seher Ortatatlı ise etkinlikte yaptığı konuşmasında benzer faaliyetlerin devamı için Güçlü Yürekler, Minik Kanatlar isimli dernek kuracağını açıklayarak, “Felaket sonrası normalleşme sürecinde ülkece bir olup herkes elinden geldiğince destek olmaya çalıştı. Biz de yaklaşık 2 ay önce birkaç pilot arkadaşımızla çocukların acılarını hafifletebilmenin yanında özellikle 23 Nisan tarihinde bir eğitim uçağı ile uçuş deneyimi yaşatmak ve belki de geleceğin pilotlarına ışık olmak için bu yola çıktık. Yaşayarak öğrendik ki, iyilik çok kolay bulaşıyor. Kartopunun bir çığa dönüşmesi gibi bizim küçük projemiz güçlü yüreklerle büyüdü. Hayatına dokunabileceğimiz minik kanatların da sayısı arttı. Şükürler olsun ki, bugüne gelebildik.” değerlendirmesini yaptı.
Yorum Yazın