Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, gerçekleştirilen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Gaziantep ve Malatya’dan sonra Kütahya da gerçekleştirildi.
Medya, Kültür Sanat ve Turizm buluşmasına Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ev sahipliği yaptı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'ya ulaşım desteği sağladı.
Etkinliğin ilk gününde Kütahya Belediyesinde açılış toplantısı düzenlendi. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kütahya’yı “kuruluşun ve kurtuluşun beşiği” olarak tanımladı.
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının kültür turizmini 81 vilayetimize yayma çabalarına katkı sağlamak amacıyla projenin dört yıldır yürütüldüğünü belirtti.
KÜTAHYA'YI TANITMAK HEYECAN VERİCİ"
Proje kapsamında Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmanın kendileri açısından heyecan verici olduğunu belirten Gökdemir, “4 yıldır yürüttüğümüz projemizde Medeniyetler şehri Kütahya ilimizi 2020 yılından itibaren gündemimize almaya başlamıştık. Ne varki yaşadığımız Pandemi süreci buna engel oldu. Kütahya'ya Kültür Sanat Muhabirleri gözüyle kamuoyuna tanıtmak bugünlere nasipmiş. Turizmine bir nebzede olsa katkıda bulunabilirsek ne mutlu bizlere"dedi.
KÜTAHYA HER ANLAMDA ÖNEMLİ
Kütahya'nın tarihi ve kültürü hakkında bilgi veren Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal yaptığı açıklamada, "Siz kıymetli basın mensuplarını Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve belediye başkanımız Prof. Dr. Alim Işık'ın katkılarıyla kütahyamızda ağırlamak bizim için büyük önem taşıyor. Kütahya hem tarihi hem de kültürel anlamda oldukça önemli bir şehir bu önemli şehrimizi siz kıymetli basın mensuplarımız aracılığıyla yaymak da oldukça önemli. Türkiye Cumhuriyeti'ne ulaşmış Kütahya’da bilinen en eski halk Hititlerdir. O dönemden bu güne yaşayan bir şehir hayatının tarihi ve kültürel değerlerini sizlere aktarmaktan son derece mutluyuz ve heyecanlıyız." ifadelerine yer verdi.
GİTTİĞİMİZ HER ŞEHRİN DEĞERİNİ VURGULUYORUZ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan yaptığı açıklamada,
"Başkanımız İbrahim Gökdemir ile birlikte ülkemizin turizmine katkı verdiğimizi düşünüyoruz. Gittiğimiz şehirlere değer kattığımızı düşünüyoruz Gittiğimiz her şehrin değerlerini ortaya çıkarıyoruz. Kütahya da Anadolu'nun en önemli noktalarından biri. Kütahya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bizim kurtuluşumuzu sağlamak için atalarımızın kanının aktığı topraklar buralar. O zaferlerle biz buradayız." ifadelerini kullandı.
ALİM IŞIK EN HAYIRLI HİZMETİNİZ HANGİSİ DESELER DARÜLKURRASI DERİM
Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise, "Kütahya, Kuruluşun ve kurtuluşun beşikliğini yapmış ülkemizin bir değeri. Bu değeri inşallah sizlerin aracılığıyla daha çok kitleye tanıtma konusunda bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kütahya’nın Kültür Sanatına göreve geldikleri günden bu yana ayrı bir önem kattıklarını dile getiren Başkan Işık “Kütahya Cafer Paşa Dârülkurrâsı (Kur’an Okuma Yeri) restorasyonunu rabbim bize nasip eyledi. 5 yıllık süremin sonunda birileri bana sorsa, ‘En hayırlı hizmetiniz hangisidir?’ dese bunu sayarım. Çünkü dünyada tek.” dedi.
KÜTAHYA’NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ SONUNA KADAR HİSSETTİLER
Toplantının ardından Kültür Sanat muhabirleri 2 gün boyunca, Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezi, Gülsüm Güral Müzesi, Ulu Camii, Dönenler Camii, ve German Sokağı, Kütahya'nın tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi, Zeus tapınağı, Kütahya ile bütünleşmiş Çini Müzesi, Gelinkaya koyu ve Soğukpınar çeşmesi de incelemelerde bulundular.
Gazeteciler Çini çarşısına giderek, Kütahya’nın ekonomisine yön veren porselen üzerine işlenmiş Çini sanatı ürünlerini yerinde gördüler
Yorum Yazın