© Redaktör Haber 2022

Yalçın Topçu: Bir Millet İki Kardeş Devlet Can Azerbaycan!..

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; 15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Gününü kutladı.Topçu ;“Bir millet iki devlet olduğumuz can Azerbaycan'ın Milli kurtuluş Günü kutlu, varlığı payidar olsun.”dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu; 15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Gününü kutladı.Topçu ;“Bir millet iki devlet olduğumuz can Azerbaycan'ın Milli kurtuluş Günü kutlu, varlığı payidar olsun.”dedi.

Topçu: “ Bizler de bugün Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte bu kıvanç dolu günü, Milli Kurtuluş Günü'nü geçmişimize ve geleceğimize olan inancımızla kutluyoruz. Milli Kurtuluş Günü olan o gün yeniden layık olduğu göklerde dalgalanmaya başlayan Azerbaycan bayrağı altında kardeşlerimizin ilelebet yaşamalarını Yüce Yaradan’dan niyaz ediyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu yeryüzünde tarih boyunca her zaman en büyük zulümlere maruz kalan Türk halkının, farklı coğrafyalarda onur mücadelesi verdiğinin altını çizdi. Topçu mesajına şöyle devam etti: “Türk milletinin üzerinde tarihi hesapları ve kinleri olanlara ve onların piyonları bu vesile ile hatırlatırız ki; büyük Ermenistan hayali olanları destekçileri ile birlikte daha dün Karabağ’a gömen irade ve güç, bu günde siyonist hayalleri yandaşları ile birlikte Kandil’e, Kamışlı’ya, Süleymaniye’ye, Kobani ve Rojova’ya gömüyor. Artık;Kafkaslar’da,D.Türkistan’da,Gazze’de,Irak’ta,Suriye’de,Akdeniz’de,Ege’de ,Asya’da,Balkanlar’da,Afrika’da,; Oyunları bozup,oyun kuracak; Masa’da vizyoner ve pulat iradeli liderlerimiz,Saha’da ise; İbad Hüseyinli gibi ölümü öldüren evlatlarımız var.”

Türkiye’nin Desteğini Unutmayacağız!..
Azerbaycan’ın resmi milli kahramanı yaşayan efsanesi,Türk-islam Dünyasının evladı İbad Hüseynli, Azerbaycan’ın Milli Kurtuluş Günü için yaptığı açıklamada Türkiye’nin devlet ve millet olarak tarih boyunca kendilerine verdikleri desteği hiçbir zaman unutmayacaklarının altını çizdi. İbad Hüseynli özellikle
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  Yalçın Topçu’nun ,hem Azerbaycan,hem de tüm Türk dünyasına verdiği önemi,değeri ve desteği her zaman takdir ettiklerini söyledi. 
Karabağ’ın Ermenistan tarafından işgali sırasında masum insanlara yapılan zulümlerin halen tazeliğini koruduğunu,yaşanan acıların asla unutulmadığını söyleyen İbad Hüseynli, 2016 yılında Sayın Yalçın Topçu’nun yaptığı ziyareti ve verdiği desteği her zaman takdirle karşıladıklarını, özellikle köylerde yaşayan Azerbaycan’ın masum halkına yapılan zulmü bizzat ziyaret ederek şahit olması,halkımıza moral ve desteği çok önemli olduğunu ifade ederek “Bu gün Allah’a hamdolsun Azerbaycan’ın kahraman evlatları Cenap Prezident Muzaffer Ali Başkomutan İlham Aliyev’in yüksek liderliği ve kardeş Türkiye’nin aziz Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile Karabağ azat olmuş işgalciler İt kovulur gibi kovulmuştur ” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER