© Redaktör Haber 2022

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı Dünya'ya döndü

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve Axiom-3 Ekibi yaklaşık 48 saat süren yolculuğun ardından dünyaya iniş yaptı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibini taşıyan Dragon kapsülü Florida açıklarında okyanusa indi.

Türkiye’nin ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan astronot Alper Gezeravcı dünyaya dönüş yaptı. Alper Gezeravcı 48 saat önce uluslararası uzay istasyonundan ayrılmıştı. Gezeravcıyı taşıyan kapsül Florida açıklarında saat 16.30 da denize iniş gerçekleştirdi

Kapsülden Gemiye Alınacak

Astronot Gezeravcı, kapsülün düştüğü noktadan denizden gemiye alınıp ilk muayeneleri gerçekleştirilecek. Houston’da kapsamlı sağlık taramasının ardından Gezeravcı ve ekibi bir süre karantinada tutulacak.

Türk Çocukları İçin İlham Kaynağı Oldu

Alper Gezeravcı’nın kapsülünün dünyaya inmesiyle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıklamada bulundu.

Kacır’ın açıklamaları söyle:

Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı. İlk astronotumuz Alper Gezeravcı, 21 gün süren görev boyunca Türk Bilim İnsanları tarafından hazırlanan 13 bilimsel deney gerçekleştirdi. Bu misyon, Türk çocukları için ilham kaynağı olarak tarihe kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER