© Redaktör Haber 2022

Türk Edebiyatının Ünlü İsmi Mehmet Doğan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk edebiyatının değerli ismi ve Türkiye Yazarlar Birliğinin kurucusu Mehmet doğan sevenlerinin ve dualar eşliğinde ebediyete uğurlandı.

Türk Edebiyatının mihenk taşlarından ve Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu Mehmet Doğan 12 Ağustos 2024 tarihinde son yolculuğuna uğurlandı.Cenaze Ankara’nın Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakip Tacettin Dergahı'na defnedildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması, merhuma olan ilgi ve saygıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

Mehmet Doğan'ın cenaze namazı geniş bir katılım  ve kalabalık bir topluluk tarafından gerçekleştirildi. Camii avlusunda yer bulmakta zorlanan vatandaşlar, ünlü yazarın hayatına ve eserlerine olan saygısını gösterdi. Doğan dualar eşliğinde Hacı Bayram Veli Camiinden Tacettin Dergahına defnedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze töreni sonrası yaptığı konuşmada ; Mehmet Doğan'ın Türk edebiyatına büyük katkılarda bulunduğunu belirterek," bu kalabalık yazarımızın edebi mirasını ne denli derin bir şekilde hissettiğimizi gösteriyor. Kendisi ebediyete uğurlandı eserleri ve hatıraları ise bizlerle yaşamaya devam edecek. mekanı cennet olsun inşallah, Rabbim cennetinde bizleri bir ve beraber eylesin. Ailesine sabırlar diliyorum, milletimizin başısağ olsun" dedi.

Mehmet Doğan'ın ölümünün ardından düzenlenen cenaze töreni, hem edebiyat dünyası hemde sevenleri için büyük bir kayıp ve hüzünle hatırlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER