© Redaktör Haber 2022

Sporun Hukuki Boyutlarına Yeni Bir Yaklaşım: Uluslararası Spor Hukuk Akademisi Kuruldu

Hukukçu, akademisyen, sporcu ve sosyolog gibi birçok meslek dallarından oluşan bir ekip tarafından ULUSLARARASI SPOR HUKUK Akademisi kuruldu. Başkanlığını Av. Abdullah Polat'ın üstlendiği ULUSLARARASI SPOR HUKUK Akademisi spor hukukunu daha etkili bir şekilde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Spor, dünyadaki toplumun sadece bir rekabeti veya sağlık faaliyeti değil, aynı zamanda geniş bir sosyal yaşam alanı oluşturmaktadır. Bu bağlamda, sporun yapısal boyutlarının değişmesi ve korunması büyük önem taşımaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak ve spor hukukunu daha etkili bir şekilde yaygınlaştırmak amacıyla, hukukçular, akademisyenler, sporcular ve sosyologlardan ve çeşitli meslek dallarından oluşan bir ekip tarafından Uluslararası Spor Hukuk Akademisi kuruldu.

Başkanlığını Av. Abdullah Polat’ın üstlendiği Uluslararası Spor Hukuk Akademisi tarafından kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile açıklama yayınlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sevgili dostlar; spor, sadece rekabet alanı veya sağlık için yapılan bir aktivite değildir. Spor, aynı zamanda önemli ve geniş bir sosyal yaşam alanı haline gelmiştir. Bu nedenle, sporun ve sporcunun hukuki haklarını düzenleyen Spor Hukuku’nun da günümüzdeki önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu düşüncelerle hukukçu, akademisyen, sporcu ve sosyolog gibi birçok meslek grubundan arkadaşlarımız ile ULUSLARARASI SPOR HUKUK Akademisi’ni kurmuş bulunuyoruz. Spor camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER