© Redaktör Haber 2022

Selvi: Mansur Yavaş’ın Seçim Yarışında Şansı Devam Ediyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Mansur Yavaş’ın Ekrem İmamoğlu’ndan giderek ayrıştığını belirtti. Seçim yarışının henüz bitmediğini vurguladı. Selvi, "Mansur Yavaş bitti demeden bu yarış bitmez" ifadelerini kullandı.

 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Mansur Yavaş’ın Ekrem İmamoğlu’ndan giderek ayrıştığını belirtti ve seçim yarışının henüz bitmediğini vurguladı. Selvi, “Mansur Yavaş bitti demeden bu yarış bitmez” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun Dava Süreci ve Yavaş’ın Stratejileri

Selvi, Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı hapis cezasının istinafta onandığı ve Yargıtay’a gönderilmek üzere olduğu yönündeki haberlerin dolaştığını yazdı. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi’nin cevabi yazısında, dosyanın henüz inceleme aşamasında olduğu ve karar verilmediği bildirildi.

CHP İçindeki Hareketlenme

CHP içinde, Ekrem İmamoğlu’nun durumu nedeniyle siyasi gelecek hesapları yapıldığını belirten Selvi, İmamoğlu’nun hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hem de cumhurbaşkanlığı adaylığı için çeşitli senaryoların tartışıldığını kaydetti. İmamoğlu’nun siyasi yasak alması durumunda, CHP Genel Başkanı olma senaryosu ve bu durumun seçim stratejileri üzerindeki etkileri öne çıkıyor.

Mansur Yavaş’ın Ayrışma Stratejisi

Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu’ndan hızla ayrışarak kendi siyasi kimliğini oluşturduğunu ifade eden Selvi, Yavaş’ın anketlerde İmamoğlu’nun önünde olduğunu belirtti. Yavaş’ın “yerli ve milli” bir duruş sergileyerek seçim kampanyasını şekillendirdiği ve bu nedenle seçim yarışının bitmediğini vurguladı.

Selvi, Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu’nun Paris gezisi sırasında “sakin güç” olarak kendini ayrıştırdığını ve bu ayrışmanın seçimlerde önemli bir rol oynayabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER