© Redaktör Haber 2022

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE’NİN HAYATI BEYAZ PERDEYE TAŞINDI

2017 yılında Batman'da teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde vizyona girdi.

Çorum’da dünyaya gelen Şenay Aybüke Yalçın, Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldıktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı zamanda Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nde yüksek lisans yapan Yalçın öğrencileri ve meslektaşları tarafından çok sevildi.

Mesleğinin henüz 7. ayında 9 Haziran 2017 yılında öğrencilerine karne verdikten sonra evine dönerken Dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, bulunduğu araca isabet eden kurşunla ağır yaralanan Yalçın, Kozluk Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

 

Aybüke Öğretmen Beyaz Perde de Ölümsüzleşti

Vefatından 6 yıl sonra Şenay Aybüke Yalçın beyaz perde de ölümsüzleşti. Şehit Aybüke Yalçın'ın hayatını konu alan film Öğretmenler Günü'nde vizyona girdi. Yönetmenliğini Murat Onbul'un üstlendiği filmin senaryosunu Uğur Kılıç ile Ozan Bodur kaleme aldı. Filmde Aybüke öğretmeni Nihayet Şahin, Aybüke öğretmenin babasını Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde canlandırdı. Filmin oyuncuları arasında Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci de yer aldı.

 

Şehit Aybüke Yalçın’ın hayatının anlatıldığı, ‘‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!’’ filmi izleyicilerini bekliyor…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER