© Redaktör Haber 2022

Sanem Arıkan: Tokat’a Mutlaka Gelin Bağımlılık Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından beşincisi düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” Kars ve Ardahan’dan sonra Tokat’ta gerçekleştirildi. Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliklerinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan; Redaktör Haber mikrofonlarına haymanagazetesi.ogr yazarı Mukadder Özçelik’e Tokat’la ilgili izlenimlerini aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından beşincisi düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” Kars ve Ardahan’dan sonra Tokat’ta gerçekleştirildi. Başkanlığını deneyimli gazeteci İbrahim Gökdemir’in yaptığı Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin geleneksel kültür etkinliklerine Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda gazeteci katıldı. Etkinliğin bu yıl için belirlediği kültür gezi programı Tokat’ta son buldu.

Etkinliğe katılan basın mensupları; Türklerin Anadolu’daki 900 yıllık hikâyesini 900 adımda gözler önüne seren, Hititlerden günümüze kadar 6 bin yıllık tarihiyle bir açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan Tokat’ta üç gün boyunca tarihi analiz ve keşifte bulundular.

Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliklerinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan; Redaktör Haber mikrofonlarına haymanagazetesi.ogr yazarı Mukadder Özçelik’e Tokat’la ilgili izlenimlerini aktardı.

Sanem Arıkan Tokat’ın mutlaka görünmesi gereken rüya gibi şehir olduğunu dile getirerek başladığı konuşmasında; Tokat sadece şehir merkezi ile değil, her yerinden tarih fışkıran eşsiz bir şehir her yönü beni derinden etkiledi dedi.

Tokat’ta tarihi eserlerin çokluğu ve tarihi yapı bütünlüklerinin korunarak günümüze ulaşmış olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Arıkan;

Konakları, hanları, Ulu Cami,Tokat Kalesi gibi kültürel değerlerin;  oymacılık, deri işleri, kalemkarlık gibi sanat unsurları ile sentezlendiğini ve böylece sanat tarihinin izlerinin mimari olarak güzel harmanlanmış olduğunu ve günümüze kadar aktarılmış olduğuna dikkat çekti.

Sanem Arıkan; Tokat’ın büyük alimleri, şairleri, paşaları ve askerleri bağrında yetiştiren kadim bir şehir olduğunun altını çizerek; Onbeşliler destanına canları pahasına hayat veren kahramanları yad ederek zamana yolculuk yaparken, bugün ki değerlerin hangi bedellerle kazanıldığının bir kez daha farkına vardığını ve bu şiir gibi kentten çok etkilendiğini aktardı.

Milli şuur açısından, turizm değerleri açısından, kültürel mirası ve gastronomisi açısından Tokat’a mutlaka gelinmesi gerektiğini ifade eden Arıkan; “Tokat’a geldik gördük biz yenmedik sevdik” dedi.

Arıkan son olarak; “Tokat’a gelin bağımlılık yapacak ayrılamayacaksınız” şeklinde hayranlığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER