© Redaktör Haber 2022

Şahinbey Belediyesi'nden Finansal Yönetim Başarısı: Borçları Sıfırlayıp Geliri 60 Kat Artırdı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaklaşık 200 milyon TL borçla devraldığı belediyeyi, başarılı bir finansal yönetim stratejisiyle borçsuz hale getirerek belediyenin gelirini 5,5 milyar TL'ye çıkardı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaklaşık 200 milyon TL borçla devraldığı belediyeyi, başarılı bir finansal yönetim stratejisiyle borçsuz hale getirerek belediyenin gelirini 5,5 milyar TL'ye çıkardı.

92 Milyon TL’den 5.5 Milyar TL’ye

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiklerinde 92 milyon TL bütçe ve 200 milyon TL borçla karşılaştıklarını belirtti. Maliye, SSK, İller Bankası, devlet kurumları, müteahhitler, esnaflar ve belediye çalışanlarına olan borçlarını tasarruf esaslı bir yaklaşımla iki yıl içinde tamamen ödediklerini ifade eden Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimizden bu yana borçlanma yapmadığımız gibi bir lira dahi faiz ödemedik. Paramızın hepsini yatırım bütçesi olarak kullanıyoruz. Bütçemizi 60 kat artırarak, 92 milyon TL’den 5,5 milyar TL’ye çıkardık," dedi.

Dev Projeler

Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bakanlık yatırımları gibi büyük projelere imza attığını söyledi. Deprem sonrası iki tünel açarak şehrin trafiğini rahatlattıklarını, Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi olan Şahinbey Millet Kütüphanesi'ni vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti. Ayrıca, kentsel dönüşüm kapsamında 10.400 evin kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirdiklerini, bu projeye yaklaşık 4 milyar TL harcadıklarını açıkladı. Eğitim ve spor yatırımları için de 5 milyar TL ve 3 milyar TL harcadıklarını ifade eden Tahmazoğlu, "10 bin konut ve 1.300 iş yeri yapımı gerçekleştirdik. Bunları vatandaşlarımıza 10 yıl taksitle verdik," dedi.

Alacaklı Bir Belediye

Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin 2.100 çalışanı ile 940 bin vatandaşa hizmet verdiğini belirtti. Belediyenin, alacaklı bir kurum haline geldiğini vurgulayan Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimizde belediyenin kiraya verdiği 15 yer vardı, şimdi ise 400’ün üzerinde kiraya verdiğimiz yer var. Şahinbey’de doğru düzgün park yoktu, 666 tane park yaptık. 280 tane taziye evi ve gençlik merkezi inşa ettik. Türkiye’de en çok restorasyon yapan belediyeyiz," dedi.

IMF’ye Kredi Verebiliriz

Başkan Tahmazoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir anısını paylaşarak, "Bir gün Ankara’da Cumhurbaşkanımız grup toplantısında 'IMF’ye olan borcumuzu bugün bitiriyoruz. Biz IMF’ye borç vereceğiz,' dedi. Toplantı sonrası Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşmem vardı. Kendisine, 'Türkiye artık çok güçlü bir ülke. Şahinbey Belediyesi olarak IMF’ye 100 milyon dolar kredi verebiliriz,' dedim," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanından Tahmazoğlu’na Övgü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YeşilVadi Üç Katlı Akıllı Kavşak açılışında, Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nu, "Maşallah Tahmazoğlu kasa kese bereketli," diyerek övdü ve yapılan projelerin hiçbir kredi kullanılmadan gerçekleştirilmesine dikkat çekti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER