© Redaktör Haber 2022

Özbek- Türk Ekonomik Yatırım ve Turizm İlişkileri Resepsiyonu

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği tarafından “Özbek-Türk Ekonomik Yatırım ve Turizm ilişkileri, Başarılar ve Hedefler" konulu resepsiyon düzenlendi.

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği tarafından “Özbek-Türk Ekonomik Yatırım ve Turizm ilişkileri, Başarılar ve Hedefler" konulu resepsiyon düzenlendi.

Ankara’da bir Otelde gerçekleştirilen programa; Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Özbekistan Kültür Bakanı Azadbek Nazarbekov, Özbekistan Turizm Komite Başkan Yardımcısı Jamşid Abdulsalamov, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kültür ve Turizm Eski Bakanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar katılım sağladı.

 

Özbekistan Kültür Bakanı Nazarbekov konuşmasında, "Nasıl ki Türk dünyasının kökü Özbekistan'la bağlı ise Türk dünyasının geleceği ve kalkınması da Türkiye'ye bağlıdır." şeklinde ifadelerde bulunarak; iki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkat çekti.

 

Özbekistan Turizm Komite Başkan Yardımcısı Abdulsalamov da ülkesinin turizm potansiyeline vurgu yaparak; Özbekistan'da turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti.

Ankara’da Özbekistan Rüzgârı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, bu hafta Ankara'da bir bayram olduğunu Özbekistan rüzgârı estiğini söyleyerek "Geleceğe dönük pek çok noktada ihtiyaçların karşılanması, yeniden bir maneviyatın, yeniden insanlığın kendini tanımlaması için ihtiyaç duyulan bütün mesajlar aslında ecdadımızın olduğu ata yurdumuzda duruyor." dedi.

 

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Köseoğlu: Özbekistan Bizim Ata Yurdumuz

“Ankara Yıldırım Beyaz Üniversitesi ile Özbekistan arasında güçlü iş birliği ve ortak projelerimiz bulunmakta. Üniversitemiz Özbekistan'daki yaklaşık 40 üniversiteyle iş birliği içerisinde." dedi.

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünüvar ise "Özbekistan hakikaten bizim gönlümüzü orada bırakarak Anadolu topraklarına geldiğimiz ata yurdumuz." diyerek Türkiye'nin de Özbekistan'ın, Türk dünyasının hayalini kurduğu bir gelecek tasavvurunu yaşattığı ülke olduğunu söyledi.

Yalçın Topçu:Türkistan’ın İncisi Özbekistan

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kültür ve Turizm Eski Bakanı Yalçın Topçu’da burada yaptığı konuşmada; “Güzel Türkistan’ın incisi Özbekistan ile Türkiye’nin her alandaki ilişkileri stratejik ortaklık düzeyinde devam etmekte olup, birbirlerine “kardeşim” diye hitap eden cumhurbaşkanlarımızın seçkin liderlikleriyle de gelişerek yükselmektedir.

Merkezi Asya’nın güçlü ülkesi Özbekistan; Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyayev’in takdire şayan liderliğiyle “Geleceği Büyük Devlet’ hedefine mutlaka ulaşacaktır.

 

Bir milletin, iki devleti tarafından yürütülen yüksek stratejik ortaklık seviyesinde ki iyi ilişkilerden, Taşkent’in ve Ankara’nın yanısıra,diğer bütün başkentlerde mutlaka faydalanacaktır.

Başdanışman Yalçın Topçu; konuşmasının son bölümünde;

dünyanın gözü önünde aylardır Filistin halkına yapılan  soykırımın bütün faillerini nefretle ve lanetle kınıyorum.

İşgallerin, hukuksuz ilhakların ve soykırımların olmadığı adaletin, barışın ve refahın hakim olduğu, çevremizin azami korunduğu bir dünya ve Ata Yurdumuz Özbekistan’ın Ebediyen Abat Olması dualarımla sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum”dedi.

Toplantı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu tarafından Özbekistan Kültür Bakanı Azadbek Nazarbekov’a doğum günü olması vesilesiyle doğum gününü kutlayıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını ve adını taşıyan kravat ve kalemi hediye etmesiyle sona erdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER