© Redaktör Haber 2022

MHP’li Yücel Bulut: Yüce Önder’in Tokatlı Olduğuna İnanıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından hayata geçirilen, bu yıl beşincisi düzenlenen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları 2024 yılı etkinliklerini tamamladı. Başkanlığını donanımlı gazeteci İbrahim Gökdemir’in üstlendiği Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinlik programı Kars, Ardahan ve Tokat şehirlerinde gerçekleştirildi. Tokat’ta gerçekleştirilen etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, kentin tarihi ile ilgili bilgi verirken tartışma yaratacak bir de iddia ortaya attı.

 MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “Biz Yüce Önder’in aslen Tokatlı olduğuna inanıyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor.” dedi. Bulut, Osmangazi Üniversitesinde “Alevilik Araştırma Enstitüsü” kurulmasına da istiyoruz.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından hayata geçirilen, bu yıl beşincisi düzenlenen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları 2024 yılı etkinliklerini tamamladı. Başkanlığını donanımlı gazeteci İbrahim Gökdemir’in üstlendiği Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinlik programı Kars, Ardahan ve Tokat şehirlerinde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Ankara ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden etkinliğe katılan birçok basın mensubu; tarihin derinliklerinden günümüze miras kalan kültürel zenginlikleri yerinde inceleme, öğrenme ve kamuoyuna aktarma imkânı buldu. Her anı, tarihi ve kültürel değerleri özümsemek amacıyla yapılan “tarihe yolculuk” Tokat’ta sonlandı.

Kültürel anlamda “kin tutmayan yönü ile öne çıkan Türkiye’nin en hoşgörülü kentlerinden biri olan, tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi 6000 yıllık geçmişe dayanan, ticaret ve kültür merkezi olan, 14 devleti ve birçok Beyliği içerisinde barındıran kadim Anadolu Şehri Tokat tüm ihtişamı ile gazetecileri büyüledi.

Tokat’ta gerçekleştirilen etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, kentin tarihi ile ilgili bilgi verirken tartışma yaratacak bir de iddia ortaya attı.

  MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Redaktör Haber mikrofonlarına haymanagazetesi.org yazarı Mukadder Özçelik'in sorularını yanıtlayarak açıklamalarda bulundu.

Atatürk Bu Milletin En Önemli Değeridir

Yücel, “Onbeşliler destanını yazan kahramanların içerisinde bu toprakların her renkten, her desenden, her kökten, her köyden, her mezhepten insanı vardır. Onbeşliler destanına vücut veren kahramanların dışında elbette Gazi Osman Paşaları da biz çıkarttık. Onlarca kahramanımız var ama hepsinden önemlisi de başka bir iddiamız var: Biz Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün köklerinin de bu coğrafyada, Tokat’ta olduğuna inanıyoruz. Araştırmalar büyük kurucunun soyunun ve köklerinin burada Reşadiye'nin Kızılcaören köyünde ve o havzadan geldiğini gösteriyor. İnşallah bir gün bunun ete kemiğe bürünmüş bir şekilde ispatını da istiyoruz. Elbette Atatürk sadece bir memlekete ait kabul edilemez. Atatürk bu milletin en önemli değeridir. Atatürk, Türkiye'dir. Atatürk, Türk milletine aittir. Ama onunla aynı köklerden gelmenin gurur ve iftiharını yaşamak gayretiyle de bunun bir gün tüm yönleriyle ispat edilebilmesi için de yoğun gayret gösteriyoruz.” dedi.

Tokat’ta çok farklı kimlik ve mezhebe mensup insanın hoşgörü ortamı içinde bir arada yaşadığının altını çizen Bulut, ağırlıklı olarak Zile’de bulunan 18 köyde yaşayan Sıraçların Türk Kültürünü özgün olarak yaşattığını vurguladı.

Alevilik Araştırma Enstitüsü Kurulsun İstiyoruz

Üniversite’de “Alevilik Araştırma Enstitüsü” kurulması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Bulut, “Önceki rektör pek sıcak bakmadı ama çok önemli. Alevilik Türk kültürü için önemli bir inanış. Köylerimizde yaşayan çok sayıda alevi var. Tokat Aleviliğin yaşandığı ve yaşatıldığı önemli illerden biri. Bu nedenle Osmangazi Üniversitesi’nde bir enstitü kurulmalı.” dedi.

Tokat’ın ilklerin yaşandığı tarihi ve kültürel bir kent olduğunu dile getiren Milletvekili Bulut, “Türkiye'deki ilk kent müzesi, ilk arkeoloji müzesi, Yağbasan İslam Tarihi ve Bilim Müzesi, hamamları, Ballıca mağarası, çağlayanı, kendine özgü yemekleri ile Tokat görülmesi gereken bir yer. Yurttaşlarımızı Tokat’ı gezmeye ve kente özgü yemeklerini yemeye davet ediyorum.” çağrısında bulundu.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER