© Redaktör Haber 2022

Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın Londra Toplantısında 'Yüzde 20 Zam' Açıklaması Gerçek Dışı

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Merkez Bankası Başkanı Karahan, Londra'da görüştüğü yabancı yatırımcılara 'yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını' söyledi" iddiası doğru değildir.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yayımlanan haberlerde, Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan'ın Londra'da yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıda çalışan ve emeklilere yılbaşında en fazla yüzde 20 zam yapılacağına dair bir açıklama yaptığı iddia edilmiştir. Ancak bu iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır.

Londra'da yapılan toplantıda, Dr. Karahan'a böyle bir konuda herhangi bir soru yöneltilmemiştir ve belirtilen zam oranıyla ilgili bir açıklama yapılmamıştır. Medyada yer alan ve toplantıda çalışan ve emeklilere yönelik zam oranı hakkında yapıldığı öne sürülen haberlerin herhangi bir dayanağı bulunmamaktadır.

Bu bağlamda, kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması açısından, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için haberlerin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi önem arz etmektedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER