© Redaktör Haber 2022

Mansur Yavaş’tan Google'a Atatürk Tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan Google'a Atatürk tepkisi.Yavaş "6 ayda bir güncelleyecek miyiz?"diyerek serzenişte bulundu.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Google’ın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili arama sonuçlarına ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu’ ibaresini kaldırmasına ‘tekrar’ tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda 5 ay evvel yazdığı bir mesajı alıntılayarak Google’ın Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili aramalarda ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu’ ibaresini kaldırmasına ‘yeniden’ tepki gösterdi.

Yavaş, 21 Mayıs 2024 tarihinde yine aynı sebepten, “Google’ı, değerli liderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek mirasını yansıtacak şekilde unvanını güncellemeye davet ediyoruz” cümlesini içeren bir paylaşımda bulunmuştu.

Bu cümlelerini alıntılayan Yavaş, Google’ın ana hesabını ve Türkiye hesabını etiketlediği paylaşımında, “Bu tweeti 6 ayda bir güncelleyecek miyiz? ‘Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu’ ibaresini tekrar hatırlama vakti geldi…” sözlerini kaydetti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER