© Redaktör Haber 2022

Mamak Belediyesi'nde Tarihi Atama: İlk Kadın Başkan Yardımcısı Göreve Geldi

Mamak Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı 4. oturumu Başkan Vekili Erdoğan Doğan'ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda yoklamanın ardından 10 madde görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Önceki toplantıya ait özet ve çeşitli komisyon raporları onaylandı. Toplantının en dikkat çekici gelişme ise ilçenin ilk kadın başkan yardımcısının atanması oldu.

Ağustos Ayı Toplantısında Önemli Kararlar

Mamak Belediye Meclisi'nin Ağustos ayının 4. oturumu Başkan Vekili Erdoğan Doğan'ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda yoklamanın ardından 10 madde görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Önceki toplantıya ait özet ve çeşitli komisyon raporları onaylandı.

Mamak Belediye Meclisi, 10 maddeyi oy birliğiyle kabul etti.Toplantının en dikkat çekici gelişme ise ilçenin ilk kadın başkan yardımcısının atanması oldu. Sibel Emre, Mamak'ın ilk kadın başkan yardımcısı olarak tarihe geçti. Sibel Emre'nin görevi devralması büyük takdir topladı. 

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim beyannamesinde vaat ettiği ilk kadın başkan yardımcısının atamasını gerçekleştirdi. Başkan Şahin, “Mamak’ın 1983’te ilçe olduğu tarihten itibaren ilk kadın başkan yardımcısını göreve getirdiklerini dile getirerek; Sibel Hanım’a başarılar diledi ve ilerleyen süreçte başka kadın arkadaşlarımıza da görevler vereceklerini” sözlerine ekledi.

Birlikte Daha Güçlü Bir Geleceğe

Sibel Emre, Mamak'ın ilk kadın başkan yardımcısı olarak görevi devralmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bu sorumluluğu bana emanet eden Belediye Başkanımız Sayın Veli Gündüz Şahin'e teşekkür ediyorum. İlçemizin gelişimi ve daha yaşanabilir bir hale gelmesi için kararlılıkla çalışacağız. Kadınların bakış açısını ve gücünü yerel yönetimlere yansıtarak şeffaf ve paylaşımlı bir yönetim anlayışıyla hizmet vereceğiz” dedi.

Emre, Mamak'ın zenginliklerini birlikte inşa edeceklerini vurgulayarak, “Hep birlikte daha güçlü, dayanışmacı bir Mamak için çalışacağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER