© Redaktör Haber 2022

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Gaziantep'te

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği çatısı altında bulunan gazeteciler; Gaziantep'in Şahinbey İlçesine ziyaret gerçekleştirdiler. Gazeteciler Millet Cami'si, Mecidiye Han'ı, Geleneksel Sporlar Merkezi'ni ve daha birçok tarihi mekanı ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği çatısı altında bulunan; Ankara, İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden birçok gazeteci; Gaziantep Şahinbey Belediyesine ziyaret gerçekleştirdi. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği gazetecileri; Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ev sahipliğinde Türkiye'nin en büyük İlçesi unvanını taşıyan Şahinbey İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

Gazeteciler; Başkan Tahmazoğlu eşliğinde, Şahinbey belediyesi tarafından yapılan ‘Geleneksel Sporlar Merkezi’ni gezerek tesisler ile ilgili bilgiler aldılar.

Geleneksel Sporlar Merkezi’nde Lisanslı Sporcu Yetiştiriyoruz

Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu Geleneksel Sporlar Merkezi ve bu merkezde yapılabilen aktiviteleri anlattı: “Bu merkez 80 dönüm alan üzerinde 1 milyon 7 yüz bin metre kare ‘Yeşil Vadi Millet Bahçesinin’ içerinde yer alan spor tesisimiz. İçerisinde 100 tane atın kalabileceği kapasite var. Tesis içerisinde kapalı menaj, açık menaj, atlı okçuluk alanımız var. Bu sayede gençlerimizi ata binmeyi ve atlı okçuluğu, engel atlamayı öğretiyoruz. Her gün okullarımızdan kendi belediyemizin araçları ile öğrencileri tesisimize getiriyoruz; tarihimize ve kültürümüze dair önemli yeri olan atlarla buluşturuyoruz.  Kabiliyetli olan gençleri seçerek Şahinbey Spor kulübüne kaydederek; gençlerin daha da gelişmelerini sağlıyoruz. Lisanslı sporcu olmalarını sağlıyoruz " şeklinde ifade etti...

Ata Sporlarımız Unutulmayacak

Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu tesis içerisinde ayrıca "okçuluk, yağlı güreş, Aba güreşi, Mask güreşi öğrenme imkânın olduğunu belirti. Merkezde 12 tane oba çadırı olduğunu söyleyerek bu çadırlarda birçok sosyal faaliyet yapılabildiğini, çocuk alanlarında zekâ oyunlarının oynandığını dile getirdi. Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey Geleneksel spor merkezinde gençlerin ve bu alana ilgi duyan her yaştaki insanın yapabileceği bir şey var" diyerek kendisinin de at binmeyi sevdiğini” söyledi.

Geleneksel spor tesislerini inceleyen gazeteciler de ata binmeyi deneyimlediler.

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan, Geleneksel Sporlar Merkezi; Kültürümüzde Türklüğün sembolü halini gelmiş "ata sporlarının" öğretilmesi kültür ve tarihimizin unutulmamasında ve yeni nesillere aktarılmasında önemli bir katkı sağlıyor.

Gaziantep Şahinbey ilçesinde birçok tarihi mekânı inceleyen, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği gazetecileri, Şahinbey Millet Cami’si ve Mecidiye Han’ı Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun rehberliğinde gezerek incelemelerde bulundu.

Gaziantep Tarihi Dokusunu Koruyan Kültür Şehri

Başkan Tahmazoğlu kahve içerek sohbet ettiği gazetecilere "Burası genellikle sanayi ile bilinir ama aslında bölgenin medreseleri ve camileriyle küçük Buhara olduğunu dile getirdi. Bizde kültürümüzü sürdürmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi. Yakın geçmişte açılışı yapılan, Türkiye'nin en büyük 2. Camisi olan Tarihi Şahinbey Millet Cami’si ile ilgili olarak; Osmanlı kültüründen hareketle yapıldığını, sadece cami değil aynı zamanda bir yaşam alanı oluşturduklarını ifade etti. Cami avlusunun içerisinde bulunan kütüphane ve toplantı salonları ile bir eğitim yuvası niteliğinde olduğunu” söyledi.

16 farklı dükkân olduğunu ve buralarda kitapların satıldığı, ebru sanatı, Kuran'ı Kerim, Osmanlıca kursunun verildiğini sözlerine ekledi.

Başkan Tahmazoğlu Şahinbey İlçesinin şehir merkezinin yüzde altmışına tekabül eden; hanları ve hamamları ile tarihi dokusunu koruyan bir İlçe olduğunun altını çizerek, Gaziantep'in bir kültür şehri olduğunu belirtti.

Şahinbey Belediyesi’nin var olan tarihi kültür değerlerini korumaya ve yaşatmaya hizmet eden yerel belediyecilik anlayışı; diğer belediyelere örnek olacak nitelikte olmasıyla dikkat çekiyor.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER