© Redaktör Haber 2022

Gölbaşı’nda 29 Ekim’e Teröre Karşı Birlik Mesajı: Kutlamalar Yerine Meşale Yürüyüşü ve Anma Etkinlikleri

Gölbaşı Belediyesi'nde Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde değişikliğe gidildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın talimatıyla etkinlikler yerine,Türk milletinin birliğini ve dayanışmasını sergileyecek programlar düzenlenmesi kararı alındı.

Gölbaşı Belediyesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) düzenlenen ve 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde değişikliğe gitti. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın talimatıyla, Cumhuriyet’in 101. Yılı kutlamaları kapsamında yapılması planlanan Haluk Levent konseri ve “Destanların Dansı” gösterisi iptal edildi. Etkinlikler yerine, Türk milletinin birliğini ve dayanışmasını sergileyecek programlar düzenlenmesi kararı alındı.

Bu doğrultuda, 29 Ekim Salı günü saat 18.00’de Türk bayraklarıyla bir “meşale yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Yürüyüşte Gölbaşı halkı tek yürek olacak ve birlik mesajı verilecek. Etkinliklerde ayrıca mehteran konseri ve geleneksel Seymen gösterileri yer alacak.

Başkan Yakup Odabaşı, yaptığı açıklamada TUSAŞ’a yönelik saldırıyı kınayarak, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Odabaşı, “Cumhuriyetimizin 101. Yılını büyük bir coşkuyla kutlamayı planlıyorduk. Ancak TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısı, yüreğimizi derinden yaralamıştır. Milletimizin birliğine kasteden bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu acı olay nedeniyle Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizden bazılarını iptal etme kararı aldık. Bu zor günleri milletçe birlik ve beraberlik içinde atlatacağımıza olan inancımız tamdır.” dedi.

Başkan Odabaşı, milletçe bu zor günlerin üstesinden gelineceğini belirterek vatandaşları sabırlı ve metanetli olmaya davet etti ve “Teröre karşı ortak bir duruş sergilemenin” önemine dikkat çekti. Gölbaşı Belediyesi’nin aldığı karar, toplumda birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi açısından büyük anlam taşıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER