© Redaktör Haber 2022

Gölbaşı Belediyesi'nde Mogan Gölü'nde Kapsamlı Temizlik Seferberliği

Gölbaşı Belediyesi Mogan Gölü’nü eski doğal görünümüne kavuşması amacıyla geniş kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı.

 

 
Gölbaşı Belediyesi, Mogan Gölü’nü eski doğal görünümüne kavuşturmak amacıyla geniş kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Bu çalışmalar kapsamında, gölü besleyen Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’ne döküldüğü alanlardaki birikintiler ekipler tarafından temizleniyor. Bu birikintiler, yıllardır göle taşınan doğal malzemelerden oluşuyor.
Gölbaşı Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle yürüttüğü bu projede, gölün doğal yapısına zarar vermeden çalışmayı sürdürüyor. Ayrıca, bölgedeki canlıların yaşam alanlarının korunmasına da özel bir önem gösteriliyor. Temizlik çalışmalarına Devlet Su İşleri (DSİ) araç desteği sağlayarak katkıda bulunuyor.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü’nün ilçenin en değerli doğal varlıklarından biri olduğuna vurgu yaparak, “Bu temizlik çalışmalarıyla gölümüzü yeniden berrak ve temiz bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Hem turizm açısından büyük bir öneme sahip hem de doğal güzelliğiyle Gölbaşı’mızın simgelerinden biri olan Mogan Gölü’nü, çevredeki canlıları koruyarak gelecek nesillere temiz bir şekilde teslim etmek
İstiyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER