© Redaktör Haber 2022

Gıda Sektörünün Parlayan Yıldızı Tunçlar Holding 45 Yaşında

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda firması olma özelliğini taşıyan Çitlekçi'yi bünyesinde barındıran Tunçlar Holding bugün 45 yaşında. Tunçlar Holding 45 yıl önce aile büyüğü dede Abdullah Tunç ile kuruyemiş toptancısı olarak gıda sektörüne adım atmış.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda firması olma özelliğini taşıyan Çitlekçi'yi bünyesinde barındıran Tunçlar Holding bugün 45 yaşında. Tunçlar Holding 45 yıl önce aile büyüğü dede Abdullah Tunç ile kuruyemiş toptancısı olarak gıda sektörüne adım atmış. Günümüzde artık yönetimini 3’üncü kuşağın yürüttüğü Tunçlar Holding yıllar içinde ciddi bir yükseliş sağlayarak, gıdanın ardından inşaat, enerji ve turizm alanlarında yatırımlar yaparak büyümeye devam ediyor.

 

Tunçlar Holding; bugün 45. Yılını kutlamak, 45 yıllık başarı hikayesini ve gelecek hedeflerini paylaşmak üzere basın mensuplarının davet edildiği bir kahvaltı programı düzenledi. Aile Şirketinin 3. Kuşağı olan Tunçlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Tunç başkanlığında, Tunçlar holding mali işler koordinatörü Kazım Altındağ, Tunçlar Holding gıda mühendisi Tülay Saykı ve diğer yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programı gayet sıcak ve samimi bir şekilde gerçekleşti. Programın başında yönetim kurulu başkan vekili Abdullah Tunç basın mensuplarına; Tunçlar Holding’in 45 yıllık başarı hikayesini ve gelecek hedeflerini   anlattı. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genç iş insanı Abdullah Tunç’un samimi ve sempatik tavırları ile Tunçlar Holding çatısı altında bulunan tüm ev sahiplerinin güler yüzlü yaklaşımları, davetlilerle ev sahipleri arasında neşeli diyalogların gelişmesini sağladı.

 

Hedef 2030'da 81 İle Yayılmak

 

Tunçlar Holding; Kırıkkale, Ankara, Çorum, Kayseri, Bursa, Kocaeli, Konya gibi illerde şubeleşen Çitlekçi markasıyla yıl sonunda 12 ilde şubeleşmeyi, 2030 yılında ise 81 ile ulaşmayı hedefliyor.

 

Tunçlar Holding, 2012 yılında Kırıkkale’de 40 bin metre kare kapalı alanda çerezlik ayçiçeği entegre merkezi kurmuş ve kurulduğu yıllarda saatte 35 ton çitlemeye hazır şekilde çerezlik ay çekirdeği işleyebilir hale getirilmiş. İlerleyen süreçte tesisin kapasitesi saatte 60 tona çıkarılmış. Yıllar içinde gelişimini sürdüren Tunçlar Holding bugün de Türkiye’nin tüm çekirdek ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olma başarısına ulaşmış. Tesis günümüzde 20 Milyon Dolar değerlendirmeye sahip.

 

Her şubesi bir fabrika niteliğinde olan Çitlekçi’nin bütün şubelerinde en az 4 en fazla 9 kavurma makinası bulunuyor.

Değerli bir marka haline gelen Çitlekçi’nin müşterileri yılda yüzde 175 oranında artıyor. Tunçlar Holding, 2023 yılında 21 milyona yakın ziyaretçi ağırlarken, Türkiye'de yaşayan her 4 kişiden biri kuruyemiş alışverişini Çitlekçi markasından tercih ediyor.

 

Gıda Sektörünün Yanında İnşaat Turizm ve Enerji Sektörüne Önemli Yatırımlar

Tunçlar Holding, tüm mağazalarını enerji ihtiyacını. Bronze Enerji şirketi altından GES ile karşılıyor. Bunun yanında GES alanında Türkiye’de bir ilk olmayı hedefleyerek Ankara/ Sincan’da 15 milyon değerinde GES yatırımı yaptı. 10+2 MW kapasiteye sahip GES; Türkiye’de enerji depolama yapabilen ve bu lisansa sahip ilk temiz enerji yatırımı olmayı hedefliyor.

Tunçlar Holding; Tunç Gold Yapı ile inşaat alanında da yatırım yapıyor. Şu anda 3 dinlenme tesisi 3 mağaza ile 6 farklı lokasyonda inşaatlara devam ediyor. 500 konutluk Tunç Park Ankara konut projesi tamamlanmak üzere…

Başarılı yükselişiyle Türkiye’de gıda sektörünün aktörü haline gelen Tunçlar Holding; 45 yıllık ticari hayatında hiçbir bankadan ya da finans kuruluşundan kredi kullanmadan yatırımlarını gerçekleştirme başarısı göstermiştir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER