© Redaktör Haber 2022

Diyarbakır ve Mardin Arasında Anız Yangını: 5 Ölü, 28 Yaralı

Diyarbakır ve Mardin arasında meydana gelen anız yangını, 5 kişinin ölümüne, 28 kişinin ise yaralanmasına yol açtı.

Diyarbakır ve Mardin arasında meydana gelen anız yangını, 5 kişinin ölümüne, 28 kişinin ise yaralanmasına yol açtı.

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda dün başlayan yangın, Diyarbakır, Mardin ve çevre illerden gelen AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, 112 Acil Sağlık ekipleri ile jandarma ve vatandaşların yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının etkili olduğu bölgede sabaha kadar soğutma çalışmaları sürdü ve geniş bir alanda yürütülen bu çalışmalar tamamlandı.

 

Yangın bölgesi dron ile görüntülendi, bu görüntülerde Göksu Barajı'ndan alınan suyun helikopterlerle yangın alanına taşınması ve yangından etkilenen alanlar görüldü. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının Köksalan Mahallesi'nde saat 22.15'te başladığını ve rüzgarın etkisiyle diğer mahallelere yayıldığını belirtti. Bakan, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Diyarbakır'da 3, Mardin'de ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

Yangında hayatını kaybedenlerden Şeyhmus Demir (17) ve Hasan Demir (40) adlı kuzenlerin cenazeleri, Mazıdağı ilçesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yücebağ Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangında 10'u ağır 44 kişinin etkilendiğini ve 35 ambulans ile 7 UMKE timinin görevlendirildiğini duyurdu. Diyarbakır Valiliği ise yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 yaralının hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

 

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, yangının Mazıdağı ilçesinin Şenyuva, Yücebağ ve Yetkinler mahallelerine ilerlediğini, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Yangına 41 araç ve 150 personel ile müdahale edildiğini, Mardin'de 2 kişinin hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini, 19 kişinin ise yaralandığını ifade etti. Yaralılar arasında 5 kişinin Diyarbakır'a, 2 kişinin ise Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildiğini açıkladı. Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Akkoyun yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER