© Redaktör Haber 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Ziyaret Erdoğan Özel Görüşmesinin Ardından AK Parti'den ilk Açıklama

18 yılın ardından CHP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Özgür Özel Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye ziyaret... Erdoğan, Özgür Özel ile görüştü: AK Parti’den ilk açıklama

18 yılın ardından CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Özgür Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. Görüşme 1 saat 30 dakika sürdü. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’nde Erdoğan’ı ziyaret etmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız siyasette kutuplaşma yerine diyalog zemini güçlendirmeyi ifade ediyor. Bugün gerçekleşen iade-i ziyaret, Türk siyasi hayatında ortaya çıkan tabloyu memnuniyet verici buluyorlar. Bu fırsatın heba edilmemesi gerektiğini ifade etmektedirler. Bu görüşmede doğal olarak ekonomi ve yeni anayasa süreci de gündeme geldi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte CHP Genel Merkezi’ne Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da geldi. Erdoğan ve Özel görüşmesi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. İkili arasındaki ilk görüşme de 1 saat 35 dakika sürmüştü. Görüşmenin ardından Özel, Erdoğan’ı makam aracına kadar uğurladı. Erdoğan ve Özel, CHP Genel Merkezi’nden çıktıktan sonra 2 kez tokalaştı. Erdoğan, basın mensuplarını da selamladıktan sonra makam aracına bindi. Özel, Erdoğan’ın makam aracı CHP Genel Merkezinden ayrıldıktan sonra binaya yönelerek makamına geçti.

Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan Türk Bayrağı görüşme öncesi CHP binası önünde göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 18 yıl önce Başbakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezinin yeni binasının açılışı nedeniyle o dönemki genel başkan Deniz Baykal’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunmuştu.

ÇELİK: EKONOMİ VE YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI GÜNDEME GELDİ

AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine ilişkin açıklamalar yaptı.

Sözcü Çelik, nazik ziyaretleri dolayısıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibine teşekkür etti. Çelik, “Diyalog ortamının sürmesinin toplumumuzda çok olumlu karşılandığı Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekilde siyasiler arasında Türkiye’nin meseleleri hakkında görüşme zemininin, diyalog zemininin güçlü bir şekilde tutulması konusunda bu iadeiziyaretle birlikte daha güçlü bir mesaj verilmiş olundu. Cumhurbaşkanımız siyasette kutuplaşma yerine diyalog zemininin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Bu çerçevede CHP Genel Başkanı Özel’in ziyaretinden sonra bugün gerçekleşen iadeiziyaretle birlikte Türk siyasi hayatında bu tablonun ortaya çıkmasını memnuniyet verici olarak görüyorlar. Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğini herhangi bir şekilde siyasetin gündelik mevzi savaşları içerinde bu fırsatın heba edilmemesi gerektiğini ifade etmiştir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER