© Redaktör Haber 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı’nda Açıklamalarda Bulundu

Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Erdoğan ''Devlet olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız haline getirdik." dedi.

‘‘Bazıları bakanlığımızın adındaki aile kavramını öne sürerek kadınlar için yaptığımız hizmetleri unutturmaya ve gölgelemeye çalışıyor. Aile olmadan sadece birey olarak insanın varlığı eksik kalır. Aile, kadına yönelik şiddete karşı en muhkem kalemizdir. Aileye sahip çıkarak şiddet meselesi başta olmak üzere kadınların tüm haklarının da korunmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Kadına Yönelik Şiddete sıfır tolerans ilkemizin altını çiziyoruz. Devlet olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi temel politikamız haline getirdik. İstismar edilen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadınların haklarına en küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır. Ülkemizde aile kurumumuza yönelik saldırıların kadınların haklarını savunmakla hiçbir ilgisi olmadığının hepimizin farkındayız. Yeni genelgemizle kurduğumuz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulunun Türkiye Yüzyılı'na yakışır faaliyetler yürüteceğine inanıyoruz. 81 ilde faaliyet gösteren kadın konukevleri, ŞÖNİM'ler, sosyal hizmet merkezleriyle şiddete maruz kalan kadınları devlet güvencesi altına alıyoruz.’’

Şehit ve Şehit Yakınlarını Unutmadı: Eli Öpülecek Kadın Detayı

CHP Genel Başkanı Özgür Özele tepki göstererek ‘‘Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa onlar şehitlerimizin yiğit analarıdır, eşleridir, başımızın tacı öğretmenlerimizdir, 15 Temmuz'da direnen demokrasi neferleridir’’ dedi.

Konuşmasını sürdüren Erdoğan ‘‘Tüm hayatları kendileri gibi düşünmeyenleri yaşam biçimleri üzerinden tahkir edenlerin yaşam biçimi tartışmaları trajikomiktir. Gazze'deki insani dram bunun örneğidir. Zalimleri ve aparatları desteklemeyi maharet sanıyorlar. Lafa gelince kültürden, sanattan bahsedenler kızlarımızı kazandıkları üniversitelerin kapısından sokmadılar. Okumak isteyen kadınların kıyafetiyle uğraştılar. Başörtüsüne bir metrekarelik bez parçası diyerek hakaret edenler yine bu faşist zihniyetti.’’

Türkiye Yüzyılı kadınların yüz yılı olacaktır

‘‘Türkiye Yüzyılı kadınların yüz yılı olacaktır. İnşallah Türkiye Yüzyılını hayata geçirecek zaferi kadınlarla kutlayacağız. Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı inşasına katkınız için, ülkemizin tüm kadınlarına şükranlarımı sunuyorum’’ diyerek konuşmasını noktaladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER