© Redaktör Haber 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de 13. Cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrası Anıtkabir'e oradan da Beştepe'ye gitti. Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de 13. Cumhurbaşkanlığı yemin töreni sonrası Anıtkabir'e oradan da Beştepe'ye gitti. Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenlendi. 

ATLI TÖREN BİRLİĞİ EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne dönüşte Atlı Tören Birliği tarafından karşılandı.

Atlı Tören Birliği Söğütözü Caddesi'nde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin A Kapısı'na kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni için Külliye'ye geçen Erdoğan, devlet ve hükümet başkanları ve uluslararası teşkilatların başkanlarını ağırladı.

101 PARE TOP ATIŞI YAPILDI

Öte yandan, Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu.

YENİ KABİNEYLE BİRLİKTE TÜRKİYE YÜZYILINI NAKIŞ NAKIŞ İŞLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende önemli mesajlar verdi. Erdoğan yeni kabineyle birlikte Türkiye yüzyılını nakış nakış işleyeceklerini belirterek şöyle konuştu.

"Bu akşam yeni kabineyi açıklayacağız. Yeni kabineyle birlikte Türkiye yüzyılını nakış nakış işleyeceğiz. İlk kabine toplantımızı salı günü yapacağız. Biz seçimden sonrasında iç muhasebesini yapan bir geleneğe sahibiz. eksiklerimizi gidererek bugünlere geldik. Her seçim sonrası yeni sayfalar açtık. Hesaplaşma peşinde koşmadık. Yalanlara iftiralara maruz kalsakta adaletten asla sapmadık. Kendi seçmenimizle birlikte bize oy veremeyenlerle de muhabbetin diliyle konuştuk. Ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimin tümünde muhalefetten böyle birşey görmedik" dedi. 

TÜRKİYENİN BÜYÜK KUCAKLAŞMAYA İHTİYACI VAR

"Gelin hepberaber Türkiye yüyılının inşaasına omuz verelim" diyen Erdoğan "El birliği gönül birliği içerisinde bunu başaracağımızdan şüphemiz yok" dedi. 

Erdoğan şöyle devam etti. 

"Milletimiz bir kez daha demokratik kazanımlara sahip çıkarak bizlere çalışmaya devam demiştir. Tabi yetmez hizmet ve eser üretmeye de devam demiştir. Manda ve Himaye tekliflerini de milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta redddetmiştir."

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER