© Redaktör Haber 2022

Çalışmalar Sürüyor: Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi İçin Sözleşme İmzalandı

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'daki içme suyu altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi kapsamında, Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri arasında 6 kilometrelik yeni bir içme suyu hattı inşa edilecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'daki içme suyu altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi kapsamında, Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri arasında 6 kilometrelik yeni bir içme suyu hattı inşa edilecek. Proje, iki yıl içinde tamamlanarak, 2,1 milyon Ankaralıya kesintisiz, sağlıklı ve temiz içme suyu sağlayacak.

Su Kesintilerine Son Verilecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde gerçekleştirilen bu yatırım, sık sık arızalarla gündeme gelen mevcut içme suyu hattının yenilenmesini amaçlıyor. Proje kapsamında, Demet Mahallesi P1 Pompa İstasyonu ile Etlik Mahallesi P2 Pompa İstasyonu arasında uzanan eski hattın yerine, 6 kilometrelik çelik boru döşenerek yeni bir ana isale hattı kurulacak. Bu sayede, bölgedeki su kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Uluslararası Destekle Gerçekleşen Yatırım

ASKİ, projeyi gerçekleştirmek için Japonya Kalkınma Ajansı’ndan uzun vadeli kredi desteği aldı. Projenin toplam maliyeti 346 milyon TL olarak belirlenmiş olup, İller Bankası aracılığıyla uluslararası finansman sağlanarak iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER