Başkent Kültür Yolu festivali'ne son iki gün...
KÜLTÜR SANATKültür ve Turizm Bakanlığınca Ankara'da ilk defa gerçekleştirilecek Başkent Kültür Yolu festivali, 5971’i sanatçı, 179’u akademisyen ve araştırmacı 6150 kültür-sanat insanı, 482 etkinlikle 28 Mayıs Cumartesi günü başlıyor. Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz "Bu festival Ankara için bir fırsattır. Ankaralıların festivallerini sahiplenmesini bekliyoruz" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Ankara'da ilk defa gerçekleştirilecek Başkent Kültür Yolu festivali, 5971’i sanatçı, 179’u akademisyen ve araştırmacı 6150 kültür-sanat insanı, 482 etkinlikle 28 Mayıs Cumartesi günü başlıyor.
Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Özgül Özkan Yavuz Kültür Sanat muhabirleri derneğinin organizasyonunda Kültür Sanat muhabirleriyle biraraya gelerek Başkent Kültür yolu festivali hakkında açıklamalarda bulundu.
Yavuz "4,7 kilometrelik Başkent Kültür Yolu rotası üzerinde yer alan 70’den fazla durak noktası kültüre ve sanata ev sahipliği yapacak. Sanatseverlerimiz katılacakları etkinliklerde bu rota üzerinde bulunan Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemi ve yeni çağdaş Ankara olmak üzere üç farklı dönemin Ankara’sını görme ve deneyimleme imkânını bulacaklar" dedi.
Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz şunları söyledi;
ANKARA'NIN DÜNYA ÇAPINDA MARKA DEĞERİ ARTACAK
Başkent Kültür Yolu Festivalimiz, Anadolu’nun birçok medeniyetine ev sahipliği yapmış, 20’nci yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olarak bir kez daha öne çıkan başkent Ankara’mızın dünya çapında marka değerini artıracak derecede önemli bir etkinlik. Yapacağımız etkinlikler ile şehrimizin var olan çok katmanlı tarihî dokusunu, kültürel zenginliklerini ve modern yüzünü gözler önüne sereceğiz.
Modern sanat yapıları, müzeler, sanat galerileri, tarihî yapılar ve anıtların olduğu rotayı oldukça detaylı bir şekilde çalıştık. Ankara’mızın simgelerinden Ankara Kalesi, eşsiz ve paha biçilmez değerde bir koleksiyona sahip yüz yıllık, uluslararası ödüllü Anadolu Medeniyetleri Müzemiz, yüzlerce yıllık geçmişi ile başkentimizin en önemli dini mekanları arasında yer alan Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü tarihî kent bölgesi, Roma medeniyetinin anıtsal yapıları olan Augustus Tapınağı ile Roma Hamamı gibi tarihî eserlerin yanı sıra Bakanlığımız tarafından detaylı ve kapsamlı bir restorasyondan geçirilen Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzemiz, Ankara Etnografya Müzemiz, Özel ve kurum müzeleri olarak; I. Ulusal Mimarlık Dönemi’nin eşsiz eserlerinden Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, PTT Pul Müzesi, CSO Ada Ankara ve CerModern rotamızın durak noktalarından ilk aklıma gelip sayabildiklerim. Mimariden edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya kadar birbirinden farklı disiplinlerden çok sayıda sanat etkinliğimiz olacak.
Yavuz, 12 gün boyunca sürecek festival sonunda 2,5 milyon katılımcının festivalde yer almasını tahmin ettiklerini de dile getirdi. "Bu festival Ankara için bir fırsattır. Ankaralıların festivallerini sahiplenmesini bekliyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir