© Redaktör Haber 2022

Başkan Yazıcıoğlu: Tokat Kin Tutmayan Şehirdir

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla deneyimli gazeteci İbrahim Gökdemir’in başkanlığını yaptığı Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenip hayata geçirilen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin 2024 programı Tokat kültür gezisi ile son buldu. Etkinlik kapsamında Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; basın mensupları ile bir araya gelerek sohbet etti. Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu Redaktör Haber mikrofonlarına haymanagazetesi.ogr yazarı Mukadder Özçelik’in sorularını cevaplayarak açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla deneyimli gazeteci İbrahim Gökdemir’in başkanlığını yaptığı Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenip hayata geçirilen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları etkinliğinin 2024 programı Tokat kültür gezisi ile son buldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen 3 ili kapsayan etkinliğe Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda gazeteci katıldı. Etkinlik kapsamında Basın mensupları Tokat’ın kültürel ve tarihi miraslarını, doğal güzellikleri ile sentezleyen kadim Anadolu Şehrini adım adım inceledi.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin geleneksel “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliğine Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi ev sahipliği yaptı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; basın mensupları ile bir araya gelerek sohbet etti. Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu Redaktör Haber mikrofonlarına haymanagazetesi.ogr yazarı Mukadder Özçelik’in sorularını cevaplayarak açıklamalarda bulundu.

Mukadder Özçelik’in etkinliğimizi nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna hoş geldiniz diyerek karşılık veren Başkan Yazıcıoğlu; Kültür Sanat Muhabirleri olarak sizlerin Tokat’ta bulunması bizleri şereflendirdi elbette ki Tokat’ı göreceksiniz, gezeceksiniz, kültürünü, iklimini, doğasını tanıyacaksınız bu sayede bizde sizlerle birlikte Tokat’ı tanıtmış olacağız. Bu açıdan Tokat’ta bulunmanız elbette çok kıymetli” şeklinde cevap verdi.

Genç bir yerel yönetici olarak bu durumun dezavantajını yaşıyor musunuz sorusuna “aslında yaşamıyorum, herhalde bunun sebebi Cumhuriyet tarihinin en genç valisi olarak atanmış ve üstün başarılara imza atmış merhum babam Recep Yazıcıoğlu’nun Oğlu olmamdır diye düşünüyorum. Rahmetli babamın geçmişte edinmiş olduğu başarılar, yıllar sonra bir vefa örneği olarak benim Belediye Başkanı olma sürecimde vuku buldu. Şu ana kadar herhangi bir dezavantaj yaşamadığnı”dile getirdi.

Tokat’ın en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunun altını çizen Yazıcıoğlu; “Tokat deprem riski barındıran şehirlerimizden dedi. Dolasıyla çok sayıda deprem riski taşıyan konut ve binaların mevcut olduğunu ekledi. Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; birinci önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu, ve bunu alt yapı ve ulaşım alanı çalışmaları ile devam ettireceklerini ifade etti.

Tokat en fazla hangi yönü ile tanınmalı sorusu üzerine; Başkan Yazıcıoğlu şöyle yanıt verdi: “Tokat kardeşlik ve hoşgörü şehri, kin tutmayan, gönül bağı kurulan özel bir şehir en öncelikle bu yönünün bilinmesi gereklidir” dedi. Mevlana’nın dikkat çektiği gibi “Tokat mutedil bir şehirdir Tokat’a gelmek gerek” sözünü dile getireren Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; bana göre Tokat ‘ın en önemli özelliği “kin tutmayan Şehir” oluşudur şeklinde ifadelerde bulundu.

 Tokat'ın tarihi envanterlerinin çok zengin olduğuna değinen ve kültürünün,tarihinin, gastronomisinin mutlaka tanınması ve tanıtılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yazıcıoğlu; basın mensuplarına sizlerin de desteği ile Tokat’ı daha iyi tanıtacağız dedi.  

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER