© Redaktör Haber 2022

Başkan Senger: Şehit Yadigarı Bir Toprak Üzerinde Yaşıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliklerinin ilk durağı Kars oldu. Etkinlik kapsamında Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger basın mensupları ile bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliklerinin ilk durağı Kars oldu.

Kars Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Program Kars Valisi Ziya Polat'ın gazetecileri makamında kabulü ile başladı.

Etkinlik kapsamında Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger basın mensupları ile bir araya geldi.

Yerel Yönetici Ötüken; Redaktör Haber mikrofonlarımıza Kars’la ilgili bilgiler aktardı.

Kars’ın turizm şehri olma sağlam adımlarla ilerlediğini dile getiren Senger; Kars Belediyesi olarak kendilerinin de bu konuda projelerinin olduğunu açıkladı. Başkan Ötüken Senger Kars’ın tarihi önemine dikkat çekerek, Türklerin Anadolu’ya girdikleri ilk kapı olduğunu vurguladı.

Başkan Senger; Millî mücadele yıllarında Kars’ın çok önemli bir misyon yüklendiğinin altını çizerek, ülkemizde gazilik unvanı alan ilk şehrin Kars olduğunu söyledi. Bu konunun ilerleyen süreçte meclise taşınması ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde kabul edilmesi için gayret göstereceklerini dile getirdi.

Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger; Kars’ın her cadde ve sokağında kültürel bir miras barındırdığını ve bu yanının kitlelere ulaşması gerektiğini ifade etti. Sergen Kars’ın kahramanlık destanının yazıldığı şehir olduğunu bildiklerini ve şehit yadigarı topraklar üzerinde yaşadıklarının sorumluluğu ve bilinci içinde olduklarını söyledi.

“Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinlik programının Kars’ta gerçekleştirilmesinden son derece mutlu olduklarını dile getiren Başkan Senger; “siz değerli basın mensuplarının Kars’ın tanıtımında çok önemli bir etken olacağını biliyoruz, çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER