© Redaktör Haber 2022

Atık Malzemelerden Sanata: Özkan Görmez ‘in Toplumsal Yansımalar Sergisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin metro istasyonlarında sanatseverlerle buluşan "Toplumsal Yansımalar" sergisi, toplumun çeşitli yüzlerini yansıtan çarpıcı portrelerle dolu. Sanatçı Özkan Görmez'in yaratıcı bakış açısıyla işlevini yitirmiş kağıt parçaları ve kartonlar gibi atık malzemeler kullanarak oluşturduğu bu eserler, hayal gücünün sınırlarını zorluyor.

Ankara Metrosu, sanatseverlere kapılarını açıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin metro istasyonlarında sanatseverlerle buluşan "Toplumsal Yansımalar" sergisi, toplumun çeşitli yüzlerini yansıtan çarpıcı portrelerle dolu. Sanatçı Özkan Görmez ‘in yaratıcı bakış açısıyla işlevini yitirmiş kağıt parçaları ve kartonlar gibi atık malzemeler kullanarak oluşturduğu bu eserler, hayal gücünün sınırlarını zorluyor.

Sanatın Kalbinde Geri Dönüşüm ve Sadelik

Özkan Görmez, eserlerinde mükemmelliği aramaktan ziyade, üretim sürecinde yaşadığı mutluluğu ve hazzı yansıtıyor. Görmez ‘in amacı, basit malzemeler kullanarak güzelliği ve estetiği her yerde görebileceğimizi kanıtlamak. Bu yaklaşım, sanatın pahalı malzemeler veya lüks ortamlara ihtiyaç duymadan herkes tarafından icra edilebileceğini gözler önüne seriyor. Görmez, israfın yaygın olduğu günümüzde, geri dönüştürülmüş malzemelerle sanat yapmanın mümkün olduğunu vurguluyor.

Genç Nesillere İlham Kaynağı

Bu sergi, sanatın ulaşılabilir ve sürdürülebilir olabileceğini gösterirken, özellikle genç nesillere ilham vermeyi amaçlıyor. Görmez, sıradan malzemelerle olağanüstü eserler yaratmanın mümkün olduğunu sergi ziyaretçilerine gösterirken, sanatla ilgilenen fakat imkanları kısıtlı olan gençlere ilham vermeyi hedefliyor. Görmez, "Sadece deneyin ve başlayın" diyerek herkesi sanatla buluşmaya davet ediyor.

Sanatçının Yolculuğu

1987 yılında Sivas İmranlı Ortaköy'de doğan Özkan Görmez, ilk ve orta öğretimini Ankara'da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi resim öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra 2014 yılında İstanbul Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen olarak çalışmaya başladı. Bugüne kadar birçok karma sergide yer alan sanatçı, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılı için hazırlanan "100 Dev Eser" sergisine 3 adet eserle katkıda bulundu.

Görmez ‘in Çağrısı

Özkan Görmez, sanatın herkes tarafından ulaşılabilir ve yapılabilir olduğunu göstermek amacıyla düzenlediği bu sergiye tüm sanatseverleri davet ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER