© Redaktör Haber 2022

Asım100 yaşında Bilgi Şöleni ASBÜ'de başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Genç Memur-Sen’in iş birliği ile, Mehmet Âkif Ersoy’un bir gençlik modeli projesi ve ideal Türk gençliğinin bir simgesi olarak tasvir ettiği “Âsım” eserinin yayımlanışının 100. Yılı nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek

Türkiye Yazarlar Birliği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Genç Memur-Sen’in iş birliği ile,  Mehmet Âkif Ersoy’un bir gençlik modeli projesi ve ideal Türk gençliğinin bir simgesi olarak tasvir ettiği “Âsım” eserinin yayımlanışının 100. Yılı nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) kurulduğu 1978 yılından bu yana; İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un örnek hayatı, eserleri, İstiklâl Marşımızı yazma süreci, düşünce dünyası, Millî Mücadeledeki rolü ve günümüze kadar gelen etkisinin bilinmesi-hatırlanması amacıyla; Taceddin Dergâhı'nda her yıl anma programları düzenledi, yurt içinde ve yurt dışında bilgi şölenlerini gerçekleştirdi, bir kütüphane dolusu eser yayımladı.

Şimdi de İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Genç Memur-Sen’in iş birliği ile,  Mehmet Âkif Ersoy’un bir gençlik modeli projesi ve ideal Türk gençliğinin bir simgesi olarak tasvir ettiği “Âsım” eserinin yayımlanışının 100. Yılı nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

D.MEHMET DOĞAN'IN AZİZ HATIRASINA 

TYB Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Mektebi Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, ülkemizin her şehrinden 100 üniversite öğrencisinin katılımlarıyla; D. Mehmet Doğan’ın aziz hatırasına “Âsım 100 Yaşında Bilgi Şöleni” Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER