© Redaktör Haber 2022

Arıcan: Batı İnsan Hakları Konusunda Sınıfta Kaldı

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Milli Türk Talebe Birliği Ankara İl Başkanlığında konferans verdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Milli Türk Talebe Birliği Ankara İl Başkanlığında konferans verdi.

 

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri programda konuşan Arıcan, “Doğu Türkistan, Serebrenitsa ve Gazze” de yaşananları değerlendirerek durumu “Batı insan hakları konusunda sınıfta kalmıştır.” şeklinde yorumladı.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan; İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı soykırım ve insanlık sucu karşısında; Batı dünyasının tüm bu olup bitenlere gözünü kulağını kapatarak üç maymunu oynadıklarına dikkat çekti.

Dünyanın “batılı bir ihanetle yüz yüze olduğunun altını çizen Arıcan; modern dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor ve hepimiz tanıklık ediyoruz dedi. Konuşmasının devamında insan hakları, demokrasi, eşitlik gibi evrensel değerleri savunan aydınlar, akan kan Müslüman kanı olduğundan sessiz kalarak görmezden gelerek üç maymunu oynayabiliyorlar diyerek, Osmanlı döneminden başlayan “batılı akıl dayatması” sonucunda bir batılılaşma ihaneti yaşandığını ve günümüzde hala bu ihanetin etkilerinin yaşandığını sözlerine ekledi. Geçmişten günümüze bu yapıları ve işleyişi iyi anlamadan, Doğu Türkistan'dan Bosna'ya, Filistin'den Gazze'ye yaşananları anlamak mümkün değildir. Bu ihanetlerin arkasındaki akıl, aslında tüm entrikalarını ve ihanetlerini tüketmiştir.” şeklinde ifade etti.

Dünya "batılı bir ihanetle" yüz yüze

İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları sürerken Batı dünyasının tüm bu olup bitenlere gözünü ve kulağını kapattığını belirten Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Modern dünyanın gözü önünde yaşanan bu insanlık dramına hepimiz tanıklık ediyoruz. Ancak, insan hakları, demokrasi, eşitlik gibi evrensel değerleri savunan aydınlar, maalesef akan kan Müslüman kanı olduğunda üç maymunu oynayabiliyorlar. Bu topraklarda Osmanlı'dan başlayan "batılı akıl" dayatması sonucunda bir "batılılaşma ihaneti" yaşandı ve günümüzde hala bu ihanetin etkilerini yaşıyoruz. Dünya şu an "batılı bir ihanetle" yüz yüze. Geçmişten günümüze bu yapıları ve işleyişi iyi anlamadan, Doğu Türkistan'dan Bosna'ya, Filistin'den Gazze'ye yaşananları anlamak mümkün değildir. Bu ihanetlerin arkasındaki akıl, aslında tüm entrikalarını ve ihanetlerini tüketmiştir.”

İnsan hakları ve demokrasinin uygulanmasında büyük sıkıntıların olduğunun altını çizen Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, bu değerlerin uygulanmasına Batılılarca izin verilmediğini belirtti.

Batı aklı Siyonist ideolojiyle iç içe geçmiş durumda

Konuşmasında, Batı aklının çifte standartlarına karşı çıkanların, baskı ve tepkiyle karşılaştığını vurgulayan Arıcan, “Nurettin Topçu'nun "Ahlak Nizamı" kitabından öğreneceğimiz çok şey var. Bugünün Siyonist Yahudilerinin dünyayı kendi çıkarları için yok edebileceklerine dair uyarıları, günümüzde daha da anlam kazanıyor. Teoman Duralı’'nın da belirttiği gibi, Batı aklının ve Siyonist yapılanmanın etkilerini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Çağdaş İngiliz-Yahudi Küresel Medeniyeti eserinde belirtildiği gibi, bu yapılar arkasında dini bir yapı olmaması gerçeği yatmaktadır. Hepsi, Siyonizm’e hizmet eden bir çıkar şebekesinin parçasıdır; "Müslüman Siyonist" ya da "Yahudi Siyonist" fark etmeksizin. Son günlerde, Batı aklının Siyonist ideolojiyle iç içe geçmiş olduğu ve küresel sermayenin çıkarları doğrultusunda hareket ettiği gerçeği bir kez daha açığa çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

İnsanlık Bu Zulme İzin Vermemeli

Nükleer, kimyasal ve biyolojik silahların kullanımının insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu ve bu işlenen suçlarda dahi çifte standart uygulandığının altını çizen Musa Kazım Arıcan; ileri insan hakları ve demokrasi gibi kavramların kâğıt üzerinde olduğunu gerçek anlamda bu değerlerin uygulanmasına izin verilmediğini vurguladı.Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasının devamında; İsrail'in iç siyasetinde yaşadığı krizleri örtbas etmek için Gazze ve Filistin gibi meseleler "teolojik" dayanaklarla öne sürülmekte, ancak bu taktikler artık etkisiz hale gelmiştir. Batı ekonomisi ve batı aklı, aslında Siyonist Yahudi "Müslüman" Siyonistlerin kurduğu bir yapıya hizmet etmektedir. İsrail'in ve Yahudilerin çıkarları için kurulan bu yapıya tepki göstermek ise cesaret ve kararlılık gerektirir. Nurettin Topçu'nun "Ahlak Nizamı" kitabında bugünkü Siyonist Yahudilerin, tüm dünyayı kendi çıkarları için gözlerini kırpmadan yok edebileceklerini belirtmektedir. Bu nedenle, insanlık olarak bir araya gelmeli, bu zulme karşı durmalı ve adaleti sağlamalıyız.” ifadelerinde bulundu.

   

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER