© Redaktör Haber 2022

Ankara'da Otobüs Felaketi: 9 Ölü 26 Yaralı

Ankara'da meydana gelen kazada, bir yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Ankara'da meydana gelen kazada, bir yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. İzmir'den Ağrı'ya gitmekte olan ve sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen Öz Ağrı Seç Turizm'e ait 04 AAV 951 plakalı otobüs, sabahın erken saatlerinde Olukpınar köyü yakınlarında kontrolden çıkarak köprü ayağına çarptı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otobüste sıkışan yolcuları kurtardı ve yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 26 kişinin yaralandığını açıkladı. Kazaya tanık olan ve otobüsün arkasında seyreden otomobil sürücüsü Murat Türkoğlu, Polatlı'ya gitmekte olduklarını, Temelli'den itibaren otobüsle arkalı önlü ilerlediklerini belirterek, "Otobüs biraz hızlıydı, 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı ve sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza çarptı. Arkadan selektör yapıp kornaya bastık ama duymadı." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kazanın ardından Psikososyal Destek ekiplerinin olay yerine ve hastanelere intikal ederek kazadan etkilenen vatandaşlara destek vermeye başladığını duyurdu. Bakan Göktaş, kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından, Ankara Polatlı'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dileklerini ileterek, yaralılara acil şifalar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER