© Redaktör Haber 2022

Altındağlı Kadınlara Kariyer Yolculuklarında Rehberlik Edecek Eğitim

Altındağlı kadınların seminer maratonu devam ediyor. Birbirinden faydalı eğitimlerle buluşan Altındağlı kadınlar, bu kez kariyer yolculuklarında rehberlik edecek bir eğitimde bir araya geldi.

Altındağlı kadınların seminer maratonu devam ediyor. Birbirinden faydalı eğitimlerle buluşan Altındağlı kadınlar, bu kez kariyer yolculuklarında rehberlik edecek bir eğitimde bir araya geldi.
Altındağlı kadınları birbirinden faydalı eğitimlerle buluşturan Altındağ Belediyesi, eğitimlere bir yenisini daha ekledi. Altındağ Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Kulübü işbirliğinde, Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri için düzenlenen “İş Kulübü” eğitimlerinin ilki gerçekleşti. Zübeyde Hanım Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimi, İş ve Meslek Danışmanı Sevcan Yılmaz gerçekleştirdi. Seminer, Altındağlı kadınların büyük beğenisini topladı. 

Dolu Dolu Eğitim

2 gün boyunca süren eğitimde, hedef belirleme, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları ve iş arama ağı konularına değinildi. Ayrıca, iş arayanların iş başvuru süreçlerinde karşılaşabileceği durumlar, işverenlerin iş görüşmesinde dikkat ettiği hususlar, stres yönetimi, kriz yönetimi, beden dili ve deneyim aktarımı hakkında bilgiler verildi. Seminerin sonunda, katılımcılara sertifika takdim edildi. 

“Altındağlıların İş Arama Sürecinde De Yanındayız”

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, eğitimlerin Altındağlı kadınların iş arama becerilerini geliştirmelerinde ve iş bulma süreçlerinde faydalı olacağına inandıklarını söyledi. Başkan Tiryaki “Altındağlı vatandaşlarımızı işverenlerle buluşturmak ve iş arama süreçlerinde destek olmak için, bir Kariyer Destek Merkezi kurduk. ‘Altınköprü’ ismini verdiğimiz bu merkez, iş arayan Altındağlı vatandaşlarımızla, eleman arayan pek çok kurumsal işletmeyi bir araya getiriyor. Altındağlı vatandaşlarımız iş arama sürecindeyken, bir yandan da iş becerilerini geliştirmeleri için bu tarz seminerlerde buluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın iş arama süreçlerinde de daima yanlarındayız…” dedi. 

“İş Arayan Vatandaşlarımızı Altınköprü Kariyer Destek Merkezimize Bekliyoruz” 

İş Kulübü eğitimlerinin diğer Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde de gerçekleşeceğinin altını çizen Başkan Tiryaki “İş arayan tüm Altındağlı vatandaşlarımızı Altınköprü Kariyer Destek Merkezimizden faydalanmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımıza, kendilerine en uygun istihdam olanakları ile buluşmaları için merkezimize başvuru yapmalarını tavsiye ediyorum. Altınköprü Kariyer Destek Merkezimiz Başkent Millet Bahçesi içerisinde hizmet veriyor” şeklinde ifade etti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER