© Redaktör Haber 2022

Alper Gezeravcı Dünyaya Dönüş Yolunda! İniş Yeri ve Tarihi Beli Oldu

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın da içince bulunduğu Axiom-3 ekibi dünyaya doğru yola çıktı. İniş yeri ve tarihi belli oldu.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulundu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, dragon kapsülü ile uluslararası uzay istasyonundan (ISS) ayrıldı. Uzay ekibinin iniş yeri ve tarihi belli oldu.

Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon Kapsülünün, 9 Şubat’ta ABD yerel saati ile 08.30’dan, Türkiye saati ile 16.30’da Florida’da Daytona Beach bölgesinde Okyanusa iniş yapması bekleniyor.

Axiom Space’in X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Ax-3 ekibinin Florida kıyısına iniş yapana kadar 47 saatlik bir yolculuk yapması öngörülüyor.

9 Şubat’ta Türkiye saati ile 16.30’da iniş yapması beklenen Dragon kapsülü için Axiom Space canlı yayını da yerel saat ile 07.25’te (TSİ 15.25) başlayacak.

Dönüş yolunda olan Gezeravcı' sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Paylaşımına "Araladığımız yeni dünyanın penceresinden selamlar" diyerek başlayan Gezeravcı şöyle ifade etti; "Yükselen ayyıldızımın ışığında, bilim ve keşfin sınırlarını genişletirken, bu anın kıymetini ve sorumluluğunu derinden hissediyorum. Dünyaya dönüş için biraz daha bekleyeceğiz. Bu benzersiz yolculukta edindiğim deneyimlerle ülkemizin bilim ve teknoloji alanında attığı adımlara değer katmak için sabırsızlıkla ülkeme dönmeyi bekliyorum"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER