© Redaktör Haber 2022

AK Parti Seçimi Neden Kazanamadı

AK Parti seçimi neden kazanamadı? Bu sorunun cevabı seçim sonrası, tartışıldı, konuşuldu birçok gazeteci, yazar ve siyasiler tarafından çeşitli yorumlarla cevaplanmaya çalışıldı.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İradeler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 37,7 oranında oy alarak AK Partiyi geride bıraktı. CHP yüzde 37,7 ile birinci olurken AK Parti’nin oy oranı yüzde 36’nın altında kaldı. Böylece Cumhuriyet Halk Partisi 1977 seçimlerinden bu yana ilk kez birinci parti olmuş oldu. 2002 yılında yapılan genel seçimlerle tek başına iktidar olan, 22 yıl içinde girdiği 17 seçimin hepsinden birinci parti olarak çıkan AK Parti 31 Mart yerel yönetim seçimlerinden neden ikinci parti olarak çıktı.

Bu sorunun cevabı seçim sonrası, tartışıldı, konuşuldu birçok gazeteci, yazar ve siyasiler tarafından çeşitli yorumlarla cevaplanmaya çalışıldı.

Redaktör Haber Dergisi yazarı Dr. İmbat Muğlu’da bu sorunun cevabı niteliğinde bir yazı kaleme aldı. Redaktör Haber Dergisi’nin mayıs ayı sayısında yer alan köşe yazısında “AK Parti ve Seçim Sonuçları” başlıklı yazısında AK Parti 31 Mart yerel yönetim seçimlerinde neden önceki başarısını yakalayamadı sorusunu AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı kaleme alarak yanıtladı.  

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner sosyal medya paylaşımında Ankara Seçim Koordinasyon Merkezi Hüseyin Cem Küçükgüzel’in seçim döneminde yaşadığı sorunları ve kendisine aktardığı çarpıcı notları paylaşmıştı.

Dr. İmbat Muğlu yazısında AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner’in paylaşımını kaleme aldı.

“Ankara’ya dair ibretlik sözler” başlığıyla yaptığı paylaşımda Küçükgüzel’in kendisine ilettiği şu eleştirilerine yer verdi: “Ankara Milletvekilimiz Jülide Sarıeroğlu’na yer ve program beğendiremedik bir türlü. Bir gün kendisini Haymana ilçesi yaptığımız bir program için aradım. Ben gitmem dedi. Haymana’ya gitmem. Ben bakanlık ve genel başkanlık yapmış biriyim. Ne Haymana’ya giderim ne de o yaptığınız programa dedi. Gelmedi. Kendi kafasına ve isteğine göre program yaptı. Ötesini sen anla gayrı. Milletvekilimiz Tuğrul Türkeş hiç sahaya inmedi. Ne zaman arasak bir bahane ileti sürdü. Ya hastayım dedi ya yurtdışındayım dedi ya İstanbul’dayım dedi. Cumhurbaşkanı eski yardımcımız milletvekilimiz Fuat Oktay kendisi için yaptığımız programları beğenmedi. Ben esnaf ziyareti yapmam. Ben oraya buraya gitmem. SKM’de toplayın arkadaşları gelip orda kendilerine konuşayım. Veya bir yerde toplayın ben gidip konuşayım dedi. Ondan da hiç randıman alamadık. Zehra vekilimiz gençlik kollarından gelen yeni biriydi. İlçeler ve halk pek tanımıyordu. Gittiği yerde de rağbet görmediği için ilçelerin istediği biri değildi. Gittiğinde de gerekli ilgiyi göremeyince haliyle morali bozuluyordu. O da gençlik kollarıyla bir şeyler yapmaya çalıştı. Sahada ve halkta karşılığı olmadığı için pek bir faydası olmadı. Bir tek sahada Murat Alparslan vekilimiz çalıştı. Kendisine yaptığımız programlara aynen uydu. Nereyi istediysek oraya gitti. Randıman aldığımız tek vekil o oldu.” Dertliydi. Öfkeliydi. İl Başkanının ulaşılmaz olması da eleştirileri arasında yer alıyordu. Bir ilde iki SKM olur mu? Ne yazık ki Ankara oldu. İl başkanımız kendisi için lüks bir alışveriş merkezinin içinde bir SKM oluşturdu. Kameralı sistemler vs. Kimin gelip gelmediğini gören kameralara bakıp görüşmek istemedikleriyle görüşmedi. Kendisini adeta oraya kapattı. Hiçbirimiz ve teşkilattan hiç kimse kendisine ulaşamadı. Arayanlara çıkmadı. Kendisi nasıl istiyorsa öyle yaptı öyle çalıştı. Bu da tepkiyi ve öfkeyi arttırdı.” Yine Mehmet Metiner’in söylediği özlü birkaç cümle: ‘‘Nefsini büyütüp AK Parti’yi küçültenler, Nefsini davasından büyük görenler, Küçük olsun benim olsun diyenler, Kendi iktidarları için herkesi küstürüp dağıtanlar, Kendilerini hesap sorulamaz konumda görenler, Partiye kaybettirenler, Kibir abideleri gibi millete tepeden bakanlar, sizi gayrı başımızda görmek istemiyoruz. Sizin yüzünüzden partimizin eriyip gitmesine zinhar izin vermeyeceğiz. Buraya kadar!’’

Kaynak Linki = https://www.redaktorhaber.com/makale/ak-parti-ve-secim-sonuclari-758

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER