© Redaktör Haber 2022

AK Parti Milletvekili Serkan Bayram Avrupa Parlamentosu'nda

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram Avrupa Ekonomik Senatosu Fahri Senatörlüğüne layık görülerek; Brüksel’deki Avrupa Parlemantosu ile üst düzey temaslarda bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram Avrupa Ekonomik Senatosu Fahri Senatörlüğüne layık görülerek; Brüksel’deki Avrupa Parlemantosu ile üst düzey temaslarda bulundu.

Bu unvana kendi hayatını konu alan “Buğday Tanesi” kitabında ve filminde anlatılan mücadelesi dolayısıyla layık görülen Serkan Bayram; daha önce İngiltere'de, Strazburg'da filmin gösterimi çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunduğunu, bu temasların haziran ayında Cenevre ve Birleşmiş Milletlerdeki (BM programlarda devam edeceği bilgisini verdi.

İnsanlığa umut olmaya çalıştığını, insanlığın buna ihtiyacı olduğunu dile getiren Bayram; Nobel Barış Ödülüne aday gösterildiğine işaret etti.

Türkiye ile Avrupa Birliği’nin (AB) ekonomik ilişkilerinin yani sıra kültürel ilişkilerinin de geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Serkan Bayram “İnşallah el ele, gönül gönüle daha büyük hizmetleri birlikte yapacağız” temennisinde bulundu.

Bayram “EES tarafından Fahri Senatörlük unvanı verilmesinden dolayı ve Nobel Barış Ödülü adaylığına destek verilmesine ülkem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. Serkan Bayram’ın siyasetteki aktif rolüne işaret eden EES Genel Müdürü Michael Jager Bayram’ın insani projelere önem verdiğini ve Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini dile getirirken; Bayram’ın başarılarının devam etmesini diledi.

“Yumuşak güçle dünyanın barış dili olacağız” diyen Bayram; hiçbir yerde kan akmasın, birbirimize zulüm etmeyelim, birbirimizi öldürmeyelim. İnsanlar ve insanlık ölmesin. Dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasın. Engelsiz bir dünya ve engelsiz bir Türkiye istiyoruz. Bunu için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER