© Redaktör Haber 2022

Aile Destek Programı ödemeleri yatırıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu. İhtiyaç sahibi ailelere bu ay toplamda 4 milyar TL yardım yapılacağını belirten Bakan Göktaş, bu program çerçevesinde bugüne kadar toplamda 68,3 milyar TL'nin üzerinde destek sağlandığını açıkladı.

Destek Alamayan Aileler Dahil Edildi

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. Bu program aracılığıyla düzenli sosyal yardım alan hanelerin yanı sıra gelir kriteri üzerinden destek alamayan ailelerin de programa dahil edildiğini vurguladı.

Eşit ve Adil Hizmet Ederek Arz Odaklı Çalışıyoruz

İfadelerine devam eden Bakan Göktaş; "Hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz". Programın düzenli olarak her ay hanelere destek sağladığını belirten Bakan, ihtiyaç sahibi ailelerin yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak gelişen ve değişen hayat şartlarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırıyoruz ve sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz" diyerek sosyal yardımların verimliliğinin altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER