© Redaktör Haber 2022

Ahmet Say’ın Adı Çankaya'da Müzik ve Edebiyat Ödülleri ile Yaşatılacak

Çankaya Belediyesi Türkiye'nin önemli sanatçı ve müzikologlarından Ahmet Say’ın adını ölümsüzleştirecek. Bu kapsamda Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri'ni hayata geçirecek.

 

Çankaya Belediyesi, Türkiye’nin önemli sanatçı, yazar ve müzikologlarından Ahmet Say’ın adını ölümsüzleştirmek amacıyla “Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri”ni hayata geçiriyor. Her yıl edebiyat ve müzik alanında üstün başarı gösteren kişi ya da kurumlara verilecek olan bu ödüller, Ahmet Say’ın anısını yaşatmayı hedefliyor.

İlki bu yıl düzenlenecek olan Ahmet Say Müzik ve Edebiyat Ödülleri, 11 Ekim 2024 tarihinde MEB Şura Salonu'unda saat 20.00'de  gerçekleştirilecek bir törenle sahiplerini bulacak. Ödüller, edebiyat ve müzik dünyasında özgün ve önemli katkılar sunmuş kişi ve kurumlara verilecek.

Ahmet Say, yalnızca sanatçı kimliği ile değil, Türk müziğine ve edebiyatına yaptığı katkılarla da tanınan bir isimdi. Oğlu ünlü piyanist Fazıl Say da babasının bu anlamlı ödüllerle anılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu ödüllerle, Ahmet Say’ın kültürel mirası ve Türkiye’nin sanat yaşamına kattığı değerlerin gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Gerçekleştirilecek olan etkinlik ücretsiz olacak, yer fişleri 7 Ekim 2024 Pazartesi gününden itibaren Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Yılmaz Güney Sahnesi’neden temin edilebilecek.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER