© Redaktör Haber 2022

9 Eylül Pazartesi Günü Okullar Açılıyor

Milyonlarca öğrenci için 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili 9 Eylül Pazartesi günü çalacak.

9 Eylül Pazartesi Günü Dönemin İlk ders zili çalıyor.

Yarın okul var mı, sorusunun cevabı Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı 2024-2025 eğitim ve öğretim takvimi ile belli oldu. Milyonlarca öğrenci 14 Haziran’da karnelerini almış ve yaklaşık 3 ay süren yaz tatili başlamıştı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tatil yapan ilkokul, lise ve ortaokul öğrencileri Eylül ayıyla beraber okulların durumunu merak ediyor. Diğer taraftan da okul ve kırtasiye alışverişlerinin de tamamlanmasıyla 9 Eylül Pazartesi okullar açılıyor mu sorusu da velilerin gündemine geldi.

YARIN OKUL VAR MI, 9 EYLÜL PAZARTESİ OKULLAR AÇILIYOR MU?

9 Eylül Pazartesi günü okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. Dönemi başlayacak. Okullarda milyonlarca öğrenci için ilk ders zili yarın çalacak.

DERS SAATLERİ DEĞİŞECEK Mİ, KISALACAK MI, KAÇ DAKİKA OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ders saatleri ile ilgili konuştu. Yeni müfredatta matematik ve fen bilgisi dersinin saatlerinin azaltılmasına yönelik soruya Bakan Tekin, şöyle cevap verdi:

“Matematik ve fen bilgisi derslerinin saatleri mesleki ve teknik eğitimde azaltılmış olabilir çünkü orada başka bir durum söz konusu. Ancak müfredat çalışmamızda haftalık ders saatleriyle ilgili hiçbir önerme ve değişiklik yok. Bu bir müfredat çalışması. Haftalık ders saati çalışması değil. Burada herhangi bir dersin haftalık saatini artırmak ya da azaltmak gibi bir durum söz konusu değil. Ben bu önyargılı bakışa itiraz ediyorum.”

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER